Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Galaxy S5 krijgt toch vingerafdrukscanner’

Redactie
30 januari 2014, 12:34
1 min leestijd
‘Galaxy S5 krijgt toch vingerafdrukscanner’
Galaxy S5 onthulling

De Galaxy S5 krijgt toch een vingerafdrukscanner. Eerder gingen berichten dat de aankomende Samsung-smartphone een irisscanner zou krijgen, maar het blijkt door recente lekken toch echt een vingerafdrukscanner te worden.

De bekende Twitter-lekker Evleaks heeft een afbeelding gepubliceerd waaruit blijkt dat de app ‘FingerprintService’ in de nieuwe Samsung-software te vinden is. Dit duidt erop dat de Galaxy S5 inderdaad van een vingerafdrukscanner is voorzien, en dat de nieuwe TouchWiz-software van Samsung al is voorzien van een bijbehorende app die hoogstwaarschijnlijk de vingerafdrukken opslaan en analyseert alvorens het ontgrendelen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 vingerafdrukscanner

Samsung-Galaxy-S5-Fingerprint-scanner-app-apk

Met een vingerafdrukscanner treedt de Galaxy S5 in de voetsporen van de iPhone 5S en de One Max van HTC. Waar de Galaxy S5 vingerafdrukscanner zich op het toestel bevindt, blijft vooralsnog onbekend.

In uitgelekte screenshots van Samsungs nieuwe TouchWiz-software zijn veertien informatie-kaarten te zien die waarschijnlijk deel uitmaken van de interface en je op de hoogte stellen van het weer, je sportprestaties, je agenda-afspraken en pakketjes die bij je worden thuisbezorgd.

Daarnaast lijken de kaarten informatie te geven over sportwedsrijden, concerten, restaurants in de buurt en berichten van contactpersonen. Magazine UX, zoals de nieuwe interface mogelijk heet, heet daarmee wat weg van BlinkFeed, het sociale startscherm waarvan HTC zijn smartphones voorziet.

Galaxy S5 specs, prijs en releasedatum

Naar verwachting is de Galaxy S5 voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 16-megapixel-camera en een Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805-chipset. Het toestel beschikt mogelijk over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 2900 mAh-accu.

Wij verwachten dat het Samsung-toestel vanaf april 2014 in de winkels ligt. De Galaxy S5 kopen kan waarschijnlijk bij de plastic versie voor 650 euro; de Galaxy S5 met metalen behuizing kost circa 800 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu