‘Galaxy S5 werkgeheugen: nieuwe 4GB LPDDR4-RAM van Samsung’

Redactie
30 december 2013, 16:12
1 min leestijd
‘Galaxy S5 werkgeheugen: nieuwe 4GB LPDDR4-RAM van Samsung’
8gb-lpddr4

De Galaxy S5 zou de eerste Samsung-smartphone met het recent aangekondigde LPDDR4-werkgeheugen kunnen worden. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou al aan het begin van 2014 met de productie van het enorm snelle werkgeheugen willen beginnen, waarna de smartphone hoogstwaarschijnlijk 4GB werkgeheugen krijgt.

Door het LPDDR4-RAM-geheugen presteert de Galaxy S5 sneller en is het energieverbruik efficiënter. Ook wordt het mogelijk om meer gigabytes in één toestel te stoppen, zoals te zien is met het verwachte Galaxy S5 werkgeheugen van 4GB.

Het nieuwe Galaxy S5 werkgeheugen werkt ook goed samen met de mogelijke 64-bit-processor van Samsung. Deze kan eveneens aan de Galaxy S5 worden toegevoegd, waardoor geheugen meer apps tegelijkertijd kan draaien. Immers zorgt 64-bit ervoor dat er 4GB of meer werkgeheugen kan worden aangestuurd. Lees alles over 64-bit in ons uitgebreide artikel 64 Bit & Android.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5: wat denken we te weten?

galaxys5-concept2

Wat betreft specificaties verwachten we dat het toestel een scherm met een minimale afmeting heeft van 5 inch en een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook ligt voor de hand dat de Galaxy S5 is voorzien een Samsung Exynos 6-chipset, ten minste 2GB of 3GB werkgeheugen, 16/32GB uitbreidbaar opslaggeheugen en minimaal draait op Android 4.4. Recente berichten wijzen erop dat Samsung-smartphones uitgebracht in 2014 zijn voorzien van een 16-megapixel-camera, en dat zou zomaar ook voor de Galaxy S5 kunnen gelden. Onduidelijk is wanneer de Galaxy S5 precies zal verschijnen in Nederland en België. Naar verluidt zal het toestel in het eerste kwartaal van 2014 verkrijgbaar zijn.

→ Lees het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de Samsung Galaxy S5 prijs.

Lees meer over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu