Importdata wijst op 5 inch-scherm voor Samsung Galaxy S6

Redactie
2 februari 2015, 8:33
1 min leestijd
Importdata wijst op 5 inch-scherm voor Samsung Galaxy S6

De Galaxy S6 krijgt een 5 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waardoor het scherm 0,1 inch kleiner is dan die van zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Er gaan al langer geruchten over wat de schermgrootte van de Galaxy S6 wordt. Hoewel er eerder werd gesproken van een 5,5 inch-scherm, blijkt uit nieuwe informatie dat het aankomende vlaggenschip van Samsung ‘maar’ een 5 inch-scherm krijgt.

De informatie is afkomstig van  Zauba, een website die import- en exportdata van India bijhoudt. In die data is het typenummer  SM-G920V gevonden, wat al eerder is gekoppeld aan de Galaxy S6. Het is echter wel mogelijk dat het een prototype betreft, waardoor de schermgrootte nog kan veranderen.

Galaxy S6 5 inch-scherm met QHD-resolutie?

galaxy-alpha2

Het is opvallend dat het 5 inch amoled-scherm over een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels zou beschikken. Het verschil met een full-hd-scherm van 1920 bij 1080 pixels is vrijwel niet te zien bij een 5 inch-scherm, waardoor het voornamelijk energieverspilling is.

Verder zou de Galaxy S6 zijn voorzien ven een 64-bit octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen en een 20 en 5 megapixel-camera. Er gaan ook al langer geruchten over een metalen design, waar bijvoorbeeld de Galaxy Alpha over beschikt.

Laatste nieuws over de Galaxy S6

Bron: Zauba
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu