De accu van de Galaxy S6 is toch wel verwijderbaar (alleen lastig)
Redactie

De accu van de Galaxy S6 is wel verwijderbaar, alleen een beetje lastig. Dat blijkt uit een handleiding voor het toestel, dat vanaf 10 april in Nederland verkrijgbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De handleiding van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge beschrijft hoe de gebruiker de accu handmatig kan verwijderen. Dat gaat niet meer zo gemakkelijk als de plastic cover van de Galaxy S5 of voorgaande modellen, maar het is wel mogelijk.

Galaxy S6 accu verwijderen

Samsung raadt in de handleiding aan om de accu alleen door een professioneel bedrijf te laten verwijderen, zoals een reparatiewinkel of de servicedesk van Samsung. Mocht je zelf de accu willen vervangen en het gaat mis, heb je geen garantie meer.

galaxys6-accu

De Galaxy S6 accu is te verwijderen door eerst het simkaartslot en vervolgens de achterkant eraf te halen. Voor laatstgenoemde heb je wel een speciale schroevendraaier nodig. Vervolgens kun je de printplaat verwijderen en de verbinding van de accu met de smartphone losmaken. De accu is dan uit het toestel te halen en te vervangen door een nieuw exemplaar.

Bij veel toestellen met een niet-verwijderbare accu is het mogelijk om met wat meer werd de accu toch te verwijderen. Bij veel toestellen zit de accu echter vastgelijmd, waardoor het verwijderproces nog eens extra lastig wordt gemaakt. Bij de Galaxy S6 is dit niet het geval.

Voorverkoop Samsung Galaxy S6 en S6 Edge is gestart

Wil jij als eerste de Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge bemachtigen? Dat kan nu, want bij de meeste shops en providers is de voorverkoop van start gegaan. Bekijk hieronder de beste deals.

Voorverkoop Samsung Galaxy S6

Voorverkoop Samsung Galaxy S6 Edge

Het laatste nieuws over de Galaxy S6

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.