‘Stevige en waterbestendige Galaxy S6 Active duikt op in foto’s’
Gijs Ettes

Er zijn vermeende foto’s uitgelekt van de Galaxy S6 Active, de stevige en waterbestendige versie van het huidige vlaggenschip van Samsung. De Active heeft grotendeels dezelfde specs als de normale S6, maar is beter bestand tegen de elementen.

Galaxy S6 Active: stof- en waterbestendig vlaggenschip

samsung galaxy s6 activeOf en wanneer de Samsung Galaxy S6 Active verschijnt, is nog niet bekend. Foto’s die in handen zijn gekomen van GSMArena wijzen er echter wel op dat het robuuste toestel in ontwikkeling is bij de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant. De Galaxy S6 Active heeft net als de reguliere editie een 5,1 inch-scherm met een QHD-resolutie, maar heeft drie fysieke knoppen een veel stevigere behuizing.

Het lijkt erop dat de Active niet meer over een vingerafdrukscanner beschikt, maar aan de achterkant zou nog wel de hartslagmeter aanwezig zijn. Een voordeel van het stevige toestel is de accu, die naar verluidt een capaciteit van 3500 mAh heeft, in plaats van 2600 mAh. Ook zou de luidspreker, die bij zich de Galaxy S6  aan de onderzijde bevindt, naar de achterkant zijn verplaatst.

Voor de rest moeten de specificaties van de opvolger van de Samsung Galaxy S5 Active hetzelfde zijn als die van de niet waterdichte S6. Zo zou er een Exynos 7420-chip met een octacore-processor aanwezig zijn en twee camera’s met 16 en 5 megapixels.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.