‘Samsung werkt aan Active-variant van de Galaxy S6’

Wouter Nijsen
9 maart 2015, 17:36
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan Active-variant van de Galaxy S6’

Op de website van Samsung  is een user agent-profile van de Galaxy S6 Active opgedoken. Het lijkt er daarmee op dat Samsung werkt aan  een stevigere en waterdichte variant van de Galaxy S6.

Lees verder na de advertentie.

`Galaxy S6 Active in de maak`

Galaxy S5 Active

Er gaan al langer geruchten over een Active-variant van de Galaxy S6, en deze worden steeds hardnekkiger. Op de website van Samsung is een zogenoemde user agent-profile gevonden  van  een  toestel met het modelnummer SM-G890A. Dit zou duiden op een Active-versie van de Samsung Galaxy S6. Ook van de Galaxy S5 en S4 verschenen enkele maanden  na de release een Active-variant.

De Galaxy Active-toestellen zijn – zoals de naam al doet vermoeden – vooral bedoeld voor de actieve gebruiker. Daardoor beschikken de smartphones over een stevigere behuizing en zijn ze stof- en waterdicht. Daarnaast worden de touchknoppen van de reguliere toestellen vaak vervangen door fysieke knoppen, zodat ze beter zijn in te drukken. Ook voorziet Samsung haar Active-toestellen van speciale apps, zoals een kompas en zaklamp.

Vermoedelijke Galaxy S6 Active specs

Het is aannemelijk dat de S6 Active qua specificaties grotendeels gelijk blijft aan de reguliere Galaxy S6. Dit toestel is voorzien van een 5,1 inch-scherm, met een extreem hoge resolutie  van 2560 bij 1440 pixels. Onderhuids is verder een Exynos 7 octacore-processor met 3GB aan werkgeheugen en 32GB/64GB/128GB aan opslagruimte aanwezig. Verder draait de S6 op Android 5.0 (Lollipop) en beschikt het toestel over een 16 en 5 megapixel-camera aan de achter- en voorzijde.

Samsung heeft zich tot op heden nog niet officieel uitgelaten over een Active-variant van de Galaxy S6. Hierdoor is het nog onduidelijk of en wanneer het toestel daadwerkelijk verschijnt. Wel gaan er geruchten dat de Galaxy S6 Active in mei wordt aangekondigd.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu