De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Samsung rolt Galaxy S6 Android 7.0-update uit in Nederland

Thomas Haenen
10 maart 2017, 9:18
2 min leestijd
Samsung rolt Galaxy S6 Android 7.0-update uit in Nederland

Bezitters van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kunnen vanaf deze week aan de slag met Android 7.0 Nougat. Samsung is nu ook in Nederland begonnen met de uitrol van de nieuwe software.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Android 7.0-update Nederland

Gebruikers die hun toestel bij Vodafone hebben gekocht zijn als eerste aan de beurt, zij ontvangen de update sinds vannacht. Omdat de Galaxy S6 Android 7.0-update Nederland geleidelijk aandoet kan het enkele dagen tot weken duren voor andere versies van de smartphone de software ontvangen. Ook voor de gebogen Galaxy S6 Edge wordt de update vanaf vandaag uitgerold.

galaxy s6 android 7.0-update Nederland

Zodra de update beschikbaar is voor jouw smartphone ontvang je automatisch een notificatie. Eventueel kun je handmatig controleren op de beschikbaarheid door bij de instellingen naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en vervolgens ‘Software-update’ te selecteren. Let wel: deze update, met versienummer G925FXXU5EQBG, is meer dan 1GB groot. Het valt dus aan te raden enkel te downloaden als je via wifi verbonden bent met het internet, tenzij je een grote databundel hebt.

Nieuw in Android 7.0 Nougat

Na het installeren ben je voorzien van Android 7.0 Nougat. Deze versie van Android heeft onder andere een aangepast design, met zachtere kleuren en overzichtelijkere notificaties. Ook wordt Samsung Cloud toegevoegd, waarmee je gemakkelijk online back-ups kunt maken van je foto’s, contacten en andere gegevens.

Oorspronkelijk zou de update eind februari al verschijnen, maar Samsung had iets meer tijd nodig om de software te testen. De Galaxy S7, het huidige vlaggenschip, ontving Android 7.0 al eerder dit jaar.

Het is vermoedelijk één van de laatste grote updates voor de Galaxy S6 en S6 Edge. De smartphone is inmiddels ruim twee jaar oud. De volgende nieuwe versie van Android wordt pas dit najaar verwacht, waardoor de Galaxy S6 gezien wordt als ‘te oud’ voor verdere ondersteuning bij het verschijnen ervan. Het toestel werd in 2015 gelanceerd met Android 5.0 Lollipop en heeft dus al verschillende grote updates ontvangen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's