De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung brengt Galaxy S6 Android 7.0-update uit in Nederland

Thomas Haenen
16 mei 2017, 15:26
2 min leestijd
Samsung brengt Galaxy S6 Android 7.0-update uit in Nederland

De Android 7.0-update voor de Samsung Galaxy S6 wordt vanaf vandaag ook uitgerold in Nederland. Verschillende gebruikers hebben hem inmiddels ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Android 7.0-update nu beschikbaar

Bezitters van de Samsung Galaxy S6 hebben er even op moeten wachten, maar vanaf vandaag is de nieuwe software eindelijk ook in Nederland beschikbaar. Ook in België is de update per direct beschikbaar. Hoewel een kleine groep gebruikers de update enkele weken geleden al ontving, lijkt deze nu echt voor iedereen beschikbaar te zijn. Je krijgt automatisch een notificatie zodra Android 7.0 klaar staat voor jouw smartphone. Eventueel kun je zelf op de beschikbaarheid van de update controleren door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan.

Samsung Galaxy S6 Android 7.0-update

Omdat de update geleidelijk wordt het uitgerold, kan het enkele dagen duren voordat je aan de beurt bent. De update is ruim 1,1GB groot, dus het valt aan te raden deze enkel over een wifi-verbinding te downloaden. Hoewel er tijdens de installatie geen bestanden verloren moeten gaan, is het toch aan te raden voor de zekerheid een back-up van je data te maken.

Nieuw in Android 7.0

De nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem introduceert onder andere een nieuw ontwerp voor notificaties. Ook zijn er op de achtergrond verbeteringen aan de accuduur toegevoegd.

Daarnaast heeft Samsung een groot aantal aanpassingen gemaakt aan het design van de software. Menu’s en meegeleverde apps zien er iets opgeruimder, frisser en moderner uit. Ook de Multi Window-optie, of splitscreenmodus, is verbeterd. Daarmee kun je twee apps tegelijk in beeld brengen.

Qua software is de Galaxy S6 nu grotendeels gelijk getrokken met de Galaxy S7, die onlangs al een update naar Android 7.0 ontving. Beide smartphones beschikken echter nog niet over de exclusieve features van de Galaxy S8, zoals Bixby. Of en wanneer deze uitgerold worden, is nog onbekend.

Het is vermoedelijk de laatste grote update voor de Galaxy S6. Het toestel is inmiddels ruim twee jaar oud, en Samsung ondersteunt zijn vlaggenschepen doorgaans net iets meer dan twee jaar. Google geeft pas eind dit jaar de volgende grote update, Android O, vrij. Dat is vermoedelijk te laat voor de Galaxy S6.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu