De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Uitrol Android 6.0 naar Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gestart

Jarno Stinissen
15 februari 2016, 12:13
2 min leestijd
Uitrol Android 6.0 naar Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gestart

Samsung  heeft bevestigd  dat gebruikers van  de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge  vanaf vandaag de  update naar Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van Android, mogen verwachten. Wanneer de uitrol de Benelux bereikt, is nog onduidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Android 6.0 uitrol

Samsung laat op de eigen blog weten dat het gebruikers zal informeren over de release per regio. Volgens de fabrikant ligt het onder meer aan de providers dat de Galaxy S6 Android 6.0 uitrol nog niet gestart is. Eerder werd er al gemeld dat gebruikers in Polen de update al wel ontvingen. Dit was waarschijnlijk onderdeel van een test. Ook in Zuid-Korea is de uitrol van Android Marshmallow al begonnen.

Behalve  de langverwachte update voor de Galaxy S6-toestellen, maakte Samsung ook bekend dat de uitrol van Android 6.0 naar andere Galaxy-apparaten  binnenkort snel zal volgen. De details van  de software-update en de releasedatum worden voor ieder toestel apart bekendgemaakt.  Welke toestellen Samsung precies gaat voorzien van Android 6.0 is ook nog onbekend.

Mogelijkheden Edge-scherm

Samsung publiceerde daarnaast  vandaag een bericht over de nieuwe features van het Edge-scherm, die door de update beschikbaar worden gemaakt. Zo is het dadelijk mogelijk om het beeld op het scherm van 260 pixels te vergroten naar 550 pixels, waardoor de functionaliteit van de rand fors vergroot wordt. In een voorbeeld laat Samsung zien hoe er bijvoorbeeld nieuws getoond kan worden op de schermrand. Ook kun je meer apps tonen op het scherm, is er de mogelijkheid tot het maken van mappen toegevoegd en is er een nieuw Tasks-edge scherm, waardoor je onder meer snel een afspraak kunt maken.

Een bètaversie van Android 6.0.1 op de Galaxy S6 Edge(+) toestellen liet al eerder zien dat  er een Quick Tools-paneel met een kompas aanwezig. Samsung laat nu zien dat je daarnaast ook een lineaal of zaklamp-functionaliteit kan toevoegen aan dit menu. Tot slot is ook de knop voor het Edge-paneel aangepast. Gebruikers hebben nu meer controle over de grootte en de plek waarop de knop om de functionaliteiten van het tweede scherm te openen zich bevindt.

Is jouw Samsung Galaxy S6 (Edge) al voorzien van de update? Laat het ons weten in de comments onder dit bericht.

Bronnen: Samsung , Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu