De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nieuwe beveilingsupdate Galaxy S6 dicht 75 lekken

Thomas Haenen
27 september 2016, 13:09
2 min leestijd
Nieuwe beveilingsupdate Galaxy S6 dicht 75 lekken

Bezitters van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge ontvangen eerdaags een beveiligingsupdate voor hun smartphone. Die biedt talloze kleine verbeteringen en beschermingen tegen lekken in Android.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 beveiligingsupdate

De Samsung Galaxy S6-update rolt sinds vannacht uit in Nederland, zo meldt GalaxyClub. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is. Mocht je niet kunnen wachten dan kun je handmatig op de beschikbaarheid Ook Galaxy S6 Edge-bezitters kunnen de update op korte termijn verwachten. De iets grotere Galaxy S6 Edge Plus is pas op een later moment aan de beurt.

android nougat malware

De update met versienummer XXU4DPIL is 141MB groot. Na het installeren is de Galaxy S6 voorzien van de meest recente beveiligingsupdate die Google heeft vrijgegeven. Zo ben je beschermd tegen vrijwel alle bekende lekken in Android. Volgens de changelog worden met de update 66 kwetsbaarheden in Android aangepakt door Google. Samsung zelf zegt daarnaast nog negen kwetsbaarheden aan te pakken en stabiliteitsverbeteringen door te voeren voor zijn eigen software.

Google brengt inmiddels maandelijkse beveiligingsupdates uit voor Android. Die moeten ervoor zorgen dat Android-gebruikers beschermd zijn tegen nieuw-ontdekte kwetsbaarheden in het besturingssysteem. Nexus-toestellen ontvangen de beveiligingsupdates vaak als eerste, waarna andere fabrikanten er zelf voor kunnen kiezen welke smartphones ze bijwerken. Samsung is één van de weinige fabrikanten die ervoor kiest om zijn vlaggenschepen snel en maandelijks van de nieuwe software te voorzien.

Galaxy S6 Android 7.0 update

Na het installeren ben je helaas nog niet voorzien van Android 7.0 Nougat. Google gaf de definitieve versie van Nougat eind augustus vrij, maar Samsung moet de software eerst nog geschikt maken voor de Galaxy S6. Wanneer de Galaxy S6 Android Nougat-update verschijnt is op dit nog onbekend. Android 7.0 introduceert onder andere een splitscreenmodus, verminderd accuverbruik op stand-by en verbeterde prestaties in grafisch intensieve games. Check ook ons overzicht om te zien wanneer jouw smartphone een Android 7.0 update krijgt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: GalaxyClub
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu