‘Samsung Galaxy S6 is extreem dun’

Wouter Nijsen
5 februari 2015, 21:07
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 is extreem dun’

Er is nieuwe informatie over de Samsung Galaxy S6  opgedoken. Het aanstaande toptoestel zou 6,91 millimeter dik zijn; veel  dunner dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 dikte

Galaxy S6 dikte

De geruchten rondom de Galaxy S6 stapelen zich op. Uit  schematische tekeningen  (zie hiernaast) is op te maken dat de Galaxy S6 slechts 6,91 millimeter meet en daarmee  iets dunner is dan voorheen werd gesuggereerd. De overige afmetingen, een hoogte van 143,3 millimeter en breedte van 70,8 millimeter, liggen wel in lijn met voorgaande berichten. Met 6,91 millimeter zou de Galaxy S6 net zo dun zijn als de iPhone 6, en aanzienlijk slanker dan de Galaxy S5  (8,1 millimeter).

Opvallend is verder de camera aan de achterzijde, die licht uitsteekt. Dit kan  ervoor zorgen dat het toestel niet helemaal stil ligt, wanneer je hem op de achterkant legt.  Gebruik je straks een hoesje, dan heb je hier uiteraard minder last van.

Meer over de Galaxy S6

Galaxy S6 behuizing

Er lekt de laatste tijd steeds meer uit over de specificaties van de Galaxy S6. Zo zou het toestel beschikken over een Exynos 7420 octacore-processor, die de  Snapdragon 810-chip vervangt. Laatstgenoemde zou namelijk zorgen voor overhittingsproblemen, omdat hij niet goed in het toestel schijnt te werken.

Het scherm van de Galaxy S6 zou 5 inch meten en een QHD-resolutie hebben van 2560 bij 1440 pixels. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre de extreem hoge resolutie iets toevoegt. Op  het formaat scherm  van de S6 zie je namelijk amper verschil met een 1080p-display. Ook verbruiken QHD-schermen aanzienlijk meer energie.

Naar verwachting is de S6 verder  voorzien van 3GB aan werkgeheugen en 32GB, 64GB of 128GB aan opslagruimte. Foto’s zullen waarschijnlijk  geschoten worden met een  20 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel.

De Samsung Galaxy S6 wordt naar verwachting op 1 maart gepresenteerd, één dag voor de start van het Mobile World Congress. Het toestel gaat naar verluidt 749 euro kosten (32GB-versie) en wordt naar verwachting uitgebracht in vier verschillende kleuren. Samsung lanceert tegelijkertijd mogelijk ook een Edge-variant met een scherm dat aan beide kanten iets afloopt.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu