‘Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen snel Android 5.1.1’

Redactie
30 april 2015, 10:20
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen snel Android 5.1.1’

De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge draaien bij levering op Android 5.0, maar worden mogelijk snel bijgewerkt naar een nieuwere versie van het besturingssysteem. Een forumlid van XDA-Developers laat zien  Android 5.1.1 al te draaien.

Lees verder na de advertentie.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

‘Uitrol Galaxy S6 Edge Android 5.1.1-update gestart

Op dit moment zijn er nog geen smartphones of tablets die op de gloednieuwe Android-versie draaien. Vorige week gaf Google officieel de factory images van Android 5.1.1 (Lollipop) vrij voor de Nexus Player, de mediaspeler van Google waar je films, video`s en muziek mee kunt afspelen op je tv. Nexus-smartphones en -tablets draaien nog op Android 5.1.0 en veel andere high-end Android-toestellen doen het met een oudere versie van Lollipop.

Hoewel Samsung niet officieel bevestigt  dat het Android 5.1.1 (Lollipop) uitrolt voor zijn nieuwe vlaggenschepen, is er toch wel degelijk bewijs dat dit het geval is. Een forumlid van XDA-Developers heeft enkele foto`s en een video online gezet waaruit blijkt dat zijn Galaxy S6 Edge de Android-update heeft ontvangen.

Andere forumleden die hetzelfde toestel bezitten, geven aan de update nog niet te kunnen downloaden. Android Authority suggereert dat het mogelijk een test onder een select groepje gebruikers betreft,  en nog geen volledige over-the-air update. Dat houdt echter niet in dat Samsung zich niet voorbereid op een wereldwijde uitrol van het nieuwe besturingssysteem van Google.

Dit brengt Android 5.1.1

Bugfixes en prestatieverbeteringen liggen nogal voor de hand, maar op één van de foto`s is een nieuwe functie te zien: het aanmaken van een gastaccount. `Nieuw` is wellicht niet het goede woord, aangezien deze functie al aanwezig was bij de lancering van Android Lollipop, maar Samsung besloot om deze functionaliteit weg te laten op zijn smartphones en tablets. Kennelijk is het bedrijf van gedachte veranderd en heeft het de functionaliteit alsnog beschikbaar gesteld.

Galaxy S6 Edge Android 5.1.1

Voor het geheugenlek dat in Android 5.0 (Lollipop) is geslopen, is tot op heden nog geen definitieve oplossing gevonden. Wellicht dat dit probleem tot het verleden behoort met de 5.1.1 update, want Android 5.1.0 lost het  slechts gedeeltelijk op.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu