De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung Galaxy S6 Edge heeft beste smartphonecamera ooit’

Gijs Ettes
28 april 2015, 16:22
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 Edge heeft beste smartphonecamera ooit’

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft de iPhone 6 Plus van de troon gestoten in de cameratest van onderzoeksbureau DxOMark. Het toestel scoort op het gebied van fotografie en video ook beter dan de Galaxy Note 4.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Edge cameratest

galaxy s6 edge cameratest

Met een totaalscore van 86/100 punten laat de Galaxy S6 Edge de Galaxy Note 4 (83 punten), iPhone 6 Plus (82) en iPhone 6 (82) achter zich. In de Galaxy S6 Edge cameratest scoort het toestel uitstekend. De camera weet veel detail en waarheidsgetrouwe kleuren vast te leggen, heeft een snelle autofocus, een goede belichting en een uitstekende witbalans in de buitenlucht. In in situaties met weinig licht zijn details in foto’s nog steeds goed zichtbaar en de flitser doet prima zijn werk, zonder voor vervorming te zorgen. Wel is er in donkere ruimtes ruis zichtbaar als je fotografeert zonder flitser.

Op het gebied van video scoort de Galaxy S6 Edge ook bovengemiddeld. Filmpjes ogen vloeiend en scherp, met een goede belichting, witbalans en een waarheidsgetrouwe weergave van kleuren. Over de beeldstabilisatie is DxOMark minder te spreken; deze is beter dan bij de Galaxy S5, maar de score op dit punt in beduidend lager  (59 punten). De uitgebreide cameratest kun je op deze pagina teruglezen.

→ Bekijk ook de Galaxy S6 cameratest van Android Planet.

Meer over de Galaxy S6 Edge

De Galaxy S6 Edge is sinds deze maand verkrijgbaar in Nederland. Het toestel is onderhuids vrijwel identiek aan de Samsung Galaxy S6, maar heeft een scherm dat aan beide kanten iets afloopt. Door over de schermrand te vegen als het beeld is uitgeschakeld, kun je het weer, notificaties,  de tijd of zelfgekozen rss-feeds raadplegen. Met het scherm omlaag op een tafel krijgt de rand de mogelijkheid om op te lichten in de kleuren van je favoriete contactpersonen. Op die manier zie je snel wie er belt.

Hieronder kun je de beste aanbiedingen voor een Samsung Galaxy S6 Edge met abonnement bekijken. Het toestel is ook los verkrijgbaar vanaf 849 euro.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 349,95

Bekijken

Los refurbished

€ 122,99

Bekijken

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: DxOMark
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu