Galaxy-toestellen krijgen extra Edge-functies door Android 6.0

Jarno Stinissen
27 december 2015, 14:20
1 min leestijd
Galaxy-toestellen krijgen extra Edge-functies door Android 6.0

Goed nieuws voor gebruikers van de Galaxy S6 Edge(+). De Android Marshmallow-update zal de opties voor de gebogen schermranden van deze toestellen aanzienlijk uitbreiden.

Lees verder na de advertentie.

Android 6.0 Edge-functies

De Samsung Galaxy S6 Edge en S6 Edge+ beschikken standaard over een gebogen schermrand. Die oogt fraai, maar voegt helaas weinig toe aan de toestellen. Met de Android 6.0-update van Samsung, die binnenkort beschikbaar komt, moet hier verandering in komen. Volgens Sammobile bevat de update namelijk extra Edge-functies.

Er  is een video verschenen van een gebruiker die de Android 6.0.1-bèta op de Galaxy S6 Edge draait. Naast het paneel voor favoriete apps en contacten, is een Quick Tools-paneel met een kompas aanwezig. Ook toont het filmpje panelen voor diverse Android-apps, zoals S Planner en een  weer-app. De gebogen schermrand wordt een stuk functioneler, al moeten we nog even wachten voordat we ermee aan de slag kunnen.

De Samsung Android 6.0-update

Enkele  dagen geleden werd  het bètatestprogramma van Android 6.0 (Marshmallow) op de Galaxy S6 (Edge)  gestart. De update brengt een nieuw powermenu, opties voor de bel- en camera-icoon en verbetert de weergave van de instellingen. De camera krijgt de optie om geschoten foto`s als RAW-bestanden op te slaan. Ook wordt het mogelijk om de sluitertijd in de camera-app in te stellen. Verder brengt de update nieuwe animaties en de nodige bugfixes.

Tot slot  bevat de update de accubesparende functie Doze, het handige Google Now on Tap en de mogelijk om afzonderlijke app-permissies te beheren. De verwachting is dat Android 6.0 volgende maand beschikbaar komt voor Galaxy S6-toestellen.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's