De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foto’s: Samsung Galaxy S6 Edge+ verbrandt na opladen

Wouter Nijsen
17 mei 2016, 18:33
1 min leestijd
Foto’s: Samsung Galaxy S6 Edge+ verbrandt na opladen

De Samsung Galaxy S6 Edge+ van een gebruiker is in brand gevlogen nadat het toestel werd opgeladen. Het toestel is compleet vernield, maar het is niet helemaal duidelijk waardoor dit werd veroorzaakt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Edge Plus verbrandt

De gebruiker stuurde een bericht naar Android Headlines nadat zijn Galaxy S6 Edge+ in brand vloog, na het opladen van het toestel. Tijdens het opladen werd het toestel enorm warm, waarna de telefoon van het stroom werd gehaald en op een bed werd gelegd. Opvallend genoeg koelde de Galaxy S6 Edge+ niet af en vloog de telefoon vrij snel in brand. Dit zorgde ook voor dat het bed vlam vatte. Op de twee foto`s hieronder is de schade te zien.

galaxy s6 edge+

Hoewel dit soort problemen maar heel af en toe voorkomen, zijn er vaker gebruikers die problemen ondervinden met hun smartphone tijdens het opladen. Vaak heeft dit te maken met de oplader die wordt gebruikt. Goedkope opladers van derde partijen werken soms niet goed, wat resulteert in oplaadproblemen.

Daarom raden veel fabrikanten aan om de meegeleverde lader te gebruiken. De Galaxy S6 Edge+ was echter verbonden met de officiële oplader, waardoor het onduidelijk is hoe de problemen werden veroorzaakt. Mogelijk ging er iets mis met de componenten of accu van de smartphone, of zorgde het matras ervoor dat de warmte niet weg kon.

De Galaxy S6 Edge+ werd vorig jaar uitgebracht en is een verbeterde versie van de Galaxy S6 Edge. Het toestel heeft een groter 5,7 inch-QHD-scherm, snellere Exynos 7420-chip en hetzelfde fraaie design met gebogen schermranden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu