Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit kun je allemaal met het gebogen scherm van de Galaxy S6 Edge

Redactie
24 april 2015, 15:12
4 min leestijd
Dit kun je allemaal met het gebogen scherm van de Galaxy S6 Edge

Het gebogen scherm van de Galaxy S6 Edge is de grootste verandering ten opzichte van de Galaxy S6. Maar wat kun je er precies mee? Android Planet laat de functies van het aan beide kanten gebogen scherm zien.

Lees verder na de advertentie.

Consumenten betalen 150 euro extra voor de Edge-versie van de Galaxy S6. Daarvoor krijgen ze een scherm dat aan beide kanten gebogen is, waardoor je gemakkelijker naar binnen swipet en wat er gewoonweg fraai uitziet. Beide gebogen kanten kunnen aan specifieke acties worden gekoppeld, zoals het tonen van het weer of oplichten als je wordt gebeld.

Daarnaast kun je zelf instellen of je de linker- of rechterkant van het scherm gebruikt. Hiermee is de Galaxy S6 Edge geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

Dit kun je allemaal met het Galaxy S6 Edge scherm

1.  Het weer

Door van boven naar beneden te vegen op de gebogen Edge-rand, wordt het weer, de tijd en het accupercentage getoond. Dit vervangt eventueel de standaard klok op het lockscreen, die je niet meer in zijn volledigheid hoeft in te schakelen.

edge-3

Door het gebruik van de Edge-rand om snel informatie te tonen, wordt tevens energie bespaard. Omdat de Galaxy S6 gebruikmaakt van een amoled-scherm, verbruikt zwart geen energie. Hierdoor is het tonen van informatie zoals het weer en de tijd aan de zijkant van het scherm een energiezuinige oplossing.

2. Een nachtklok

In tegenstelling tot de klok hierboven, heb je ook de optie om een nacht- en alarmklok via het Edge-scherm in te schakelen. Leg  de smartphone als je gaat slapen op het nachtkastje, waarna op de zijkant de tijd wordt getoond. Hierdoor kan de smartphone worden gebruikt als een nachtklok. Standaard staat deze klok van 23.00-07.00 ingeschakeld, maar je hebt zelf de mogelijkheid om de tijd aan te passen door naar Instellingen > Edge screen  te gaan.

3. Snel je contacten bereiken

De contactenlijst is misschien wel één van de handigste opties van de Galaxy S6 Edge. Aan de gebogen zijkant van de smartphone is een klein gedeelte waar je naar binnen kunt swipen om de contactenlijst toe te voegen. Dit gedeelte zit ongeveer op de hoogte van de duim en wordt aangegeven met een licht, nauwelijks te zien streepje.

edge-4

Vervolgens worden jouw vijf favoriete contacten getoond. Je hebt zelf de mogelijkheid om de contacten te  kiezen via het instellingen-icoontje aan de bovenkant van de contactenlijst. Bij contacten zonder foto wordt er een kleurtje aan de avatar toegevoegd met de eerste letter van de naam. Elk contact krijgt sowieso zijn eigen kleur, die rondom de avatar wordt getoond.

4. Een rss-feed en je notificaties

Naast een klok en de tijd is het ook mogelijk om middels een swipe-beweging over de gebogen Edge-kant andere informatie op te roepen, zoals het laatste nieuws van jouw favoriete websites of notificaties van apps. Denk bijvoorbeeld aan meldingen van Twitter of Facebook. Bij een rss-feed wordt het laatste nieuws van een website getoond, zoals hieronder te zien is met het nieuws van Android Planet.

edge-2

De rss-feed is handmatig in te stellen, de notificaties van apps worden automatisch getoond. Elke app die meldingen toont, kan die melding ook  op de gebogen zijkant van de Edge plaatsen.

5. Edge Lighting bij het bellen

Eén van de functies waar Samsung bij de Galaxy S6 Edge graag mee pronkt, is de Edge Lichting-optie. Als je wordt gebeld, kun je instellen dat de zijkanten van de Edge licht geven. Dit gebeurt alleen bij de vijf contacten die je aan jouw contactenlijst voor de Edge hebt gekoppeld. Elk contact heeft zijn eigen kleur, die wordt getoond tijdens een inkomende oproep.

edge-5

De functie  is met name handig als je smartphone op stil staat en met het scherm plat op tafel ligt. Bij de vijf favoriete contactpersonen wordt vervolgens de bijbehorende kleur getoond, waardoor je weet wie er belt. Daarnaast wordt de kleur alleen getoond als smartphone met het scherm op tafel ligt.

Galaxy S6 Edge kopen

De Galaxy S6 Edge is sinds april te koop in Nederland. Android Planet heeft de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet. Wil je meer aanbiedingen voor de Galaxy S6 Edge met abonnement zien? Check dan onze prijsvergelijker. Ook hebben we aanbiedingen voor de normale Galaxy S6 met abonnement  voor je.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 345,99

Bekijken

Los refurbished

€ 123,99

Bekijken

Laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu