Gebruikers Samsung Galaxy S6 Edge klagen over schermproblemen

Redactie
2 april 2015, 16:07
2 min leestijd
Gebruikers Samsung Galaxy S6 Edge klagen over schermproblemen

Op het XDA Developers-forum zijn berichten verschenen van gebruikers van de Galaxy S6 Edge die klagen over problemen met het scherm van de smartphone. De kopers zouden last hebben van dode pixels en krassen op het display.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met Galaxy S6 Edge scherm

galaxy s6 edge scherm

Enkele forumleden troffen al bij het openen van de verpakking kleine krasjes op het Galaxy S6 Edge scherm aan. Ook had een enkeling last van dode pixels op het display. Vooral de vele krasjes op het toestel zijn opvallend, aangezien de Galaxy S6 Edge is voorzien van het zeer krasbestendig geachte Gorilla Glass 4.

Het is niet bekend hoe groot het probleem is met krassen op het Galaxy S6 Edge scherm, aangezien het toestel nog niet breed verkrijgbaar is. In de VS is T-Mobile vroeg gestart met het uitleveren van reserveringen, maar in Nederland worden de S6 en S6 Edge pas op 10 april verkrijgbaar.

Het testexemplaar dat wij hebben gebruikt voor de Galaxy S6 Edge review was (en is nog steeds) vrij van krassen, al raden we iedereen die het toestel heeft gereserveerd om deze bij ontvangst goed te controleren op krassen en dode pixels.

Wat je moet weten over de Samsung Galaxy S6 Edge

De Galaxy S6 Edge is vrijwel identiek aan  reguliere Galaxy S6. Zo is het scherm van de smartphone voorzien van een QHD-resolutie (2540 bij 1440 pixels). Hierdoor komen foto`s, video`s en games nog beter tot hun recht. Wel vraagt een QHD-display veel meer energie van de accu dan bijvoorbeeld een reguliere 1080p-scherm. Samsung zegt echter een goede batterijduur te kunnen garanderen, mede dankzij de efficiëntere processor.

galaxy s6 edge schermrand

Het scherm – dat aan beide kanten iets afloopt – geeft de Edge een bijzonder design en brengt tevens enkele geinige functies met zich mee. Wanneer je over de rand wrijft, kun je onder meer de tijd, weersvoorspelling en notificaties bekijken. Ook is het mogelijk om zelfgekozen rss-feeds weer te geven. Tot slot kan de schermrand in bepaalde kleuren oplichten wanneer de smartphone plat op te tafel ligt en je een telefoonoproep krijgt. Op die manier weet je snel wie je probeert te bellen.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu