‘Galaxy S6 Edge+ krijgt toetsenbordaccessoire van 48 euro’

Redactie
10 augustus 2015, 10:02
1 min leestijd
‘Galaxy S6 Edge+ krijgt toetsenbordaccessoire van 48 euro’

Het vermeende aankomende vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S6 Edge+, krijgt een toetsenbord-accessoire die aan de voorkant kan worden vastgemaakt. Het accessoire gaat in Nederland 48 euro kosten.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit een tweet van Twitter-lekker Evan Blass, ook wel bekend als Evleaks, en de Nederlandse website GSMinfo, die een bij een retailer de prijs van het accessoire opmerkte. Op de website, Centralpoint, was een pagina te zien waar de zogeheten ‘Keyboard Cover’ in het zilver voor de Samsung ‘Galaxy S6+’ was te zien, wat vermoedelijk verwijst naar de Galaxy S6 Edge+.

Galaxy S6 Edge+ toetsenbord-accessoire

CL0tocxUMAAZ6Zo

Met het toetsenbord-accessoire wil Samsung consumenten de keuze geven om met een fysiek toetsenbord te typen – het herinnert ons aan de hoogtijdagen van Blackberry. Het is onduidelijk hoe het accessoire aan de smartphone wordt vastgemaakt, maar het is aannemelijk dat er een speciale case wordt gebruikt – dat valt te zien aan de bovenkant van de foto. Mogelijk klikt het accessoire  magnetisch vast aan de cover en past het scherm zich daarop aan. Het toetsenbord-accessoire heeft daarbij drie knoppen om door Android te navigeren.

De verwachting is dat Samsung het nieuwe vlaggenschip op 13 augustus gaat aankondigen. Het is aannemelijk dat de smartphone een Exynos-chip met 4GB aan RAM krijgt, samen met een 5,7 inch-scherm met een QHD-resolutie – eenzelfde scherm als de Galaxy Note-lijn. Beide zijkanten zijn voorzien van de Edge-bolling, die naar beneden loopt. Hierdoor ligt de smartphone net als de Galaxy S6 Edge fijn in de hand, waarbij de rechter Edge voor verschillende functies kan worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld een contactenlijst, waarmee je snel één van je favoriete contacten kunt bellen.

Laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu