De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy S6 Edge vs Galaxy S6 Edge+: dit is er nieuw

Wouter Nijsen
13 augustus 2015, 19:22
4 min leestijd
Samsung Galaxy S6 Edge vs Galaxy S6 Edge+: dit is er nieuw

Het zal er al een tijdje aan te komen, de onthulling van de Samsung Galaxy S6 Edge+. De grote smartphone  komt begin september naar de Benelux, maar wat onderscheidt hem nu precies van zijn voorganger?

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Edge vs Galaxy S6 Edge+

In Europa richt Samsung zich vanaf nu volledig op de populaire  Galaxy S-lijn. Dat betekent geen release van de  Galaxy Note 5  in Nederland en België. In plaats daarvan moeten we het hier doen met de Galaxy S6 Edge+, een grotere en krachtigere versie van de verrassend succesvolle Samsung Galaxy S6 Edge, zonder stylus. De Edge+ en Edge verschillen op het eerste gezicht weinig van elkaar, maar schijn bedriegt.

1. Groter scherm

De belangrijkste vernieuwing van de Galaxy S6 Edge ten opzichte van zijn voorganger is het grotere scherm. Dat is met  5,7 inch een stuk groter, waar de reguliere S6 Edge het met een 5,1 inch-scherm doet. Het grotere scherm maakt het toestel iets minder handzaam, en is  wat onhandig  voor  gebruikers met kleinere handen. Dat is echter geen ramp.

galaxys6edgeplus-2

Het grotere formaat van de Galaxy S6 Edge+ brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. Zo is het scherm uitermate geschikt voor multimediatoepassingen en zorgt de QHD-resolutie ervoor dat beelden superscherp ogen. Dit is bijvoorbeeld erg fijn het bekijken van films of tv-series met Netflix, of het spelen van de nieuwste games. Meer erover lees je in onze uitgebreide Galaxy S6 Edge+ preview.

2. Meer werkgeheugen en grotere accu

Belangrijk om te weten is dat de Galaxy Edge+ onder de motorkap niet veel afwijkt van zijn voorganger. De smartphone wordt aangedreven door dezelfde Exynos 7-processor, maar beschikt met 4GB wel over meer werkgeheugen. Hierdoor is het toestel op papier een stukje krachtiger, al is het maar de vraag in hoeverre je hier in het dagelijks gebruik iets van merkt. Het extra werkgeheugen is handig wanneer je veel (zware applicaties) naast elkaar gebruikt, en kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van de RAM-bug die de reguliere S6 en S6 Edge teistert.

De accu is groter, maar dat hoeft niet te betekenen dat ‘ie ook langer meegaat

Ook verbeterd  is de accu, die met 3000 mAh meer capaciteit heeft dan de 2600 mAh-accu van de reguliere S6 Edge. Dat wil overigens niet zeggen dat de S6 Edge+ langer op een volle lading meegaat, want het grotere scherm vergt natuurlijk meer energie.

3. Gebogen schermranden zijn functioneler

De meest onderscheidende feature van de Galaxy S6 Edge is  natuurlijk het scherm, dat aan beide kanten iets afloopt en het toestel een onderscheidend design geeft. Veel meer dan het weerbericht, notificaties en contacten checken kun je er echter niet mee. Het is dan ook goed nieuws dat Samsung de schermranden bij de Edge+ dunner én functioneler heeft gemaakt.

Galaxy S6 Edge+ software

Op de gebogen schermrand zijn je ingestelde contacten op meer manieren te bereiken (nu via een videogesprek, foto of emoji) en is het mogelijk om  vijf favoriete apps vast te pinnen. Dat is vooral handig als je snel WhatsApp of je favoriete e-mail-app wilt checken.

4. Nieuwe  softwaremogelijkheden

Zoals verwacht heeft Samsung de software van de Galaxy S6 Edge+ iets aangepast en verbeterd. De smartphone draait – net als de reguliere S6 Edge – op Android 5.1.1 (Lollipop), maar beschikt over een uitgebreidere  camera-app. Hiermee is het mogelijk om slowmotion-video`s te schieten  en softwarematige stabilisatie toe te passen bij het maken van filmpjes. Ook nieuw is de livestreaming-functie, waarmee je snel vanaf het toestel een livestream op YouTube start.

Daarnaast is de SideSync-software vernieuwd, zodat je op het scherm van de Edge+ het scherm van je laptop of pc kunt tonen. Erg handig, zeker aangezien de smartphone over een groot en scherp display beschikt.

5. Optioneel: een fysiek toetsenbord

Uiteraard brengt Samsung gelijktijdig met de  Galaxy S6 Edge+ ook  een aantal accessoires uit, waaronder een fysiek toetsenbord dat  in combinatie met een case verschijnt. Het interessante  hierbij is dat de software van de S6 Edge+ zich automatisch aanpast wanneer het toetsenbordje aan de smartphone is vastgeklikt. Zo gaat er geen informatie verloren onder op het gedeelte van het scherm onder het toetsenbordje.

galaxys6edgeplus-8

Het accessoire is het overwegen waard voor wie liever geen  teksten invoert met het touchscreen. Wel moet je over grote handen beschikken:  de S6 Edge+ wordt namelijk een stuk breder en dikker, en dus een stuk minder handzaam. Het toestel bedienen met één hand is sowieso niet mogelijk.

→ Meer lezen? Check onze  uitgebreide Samsung Galaxy S6 Edge+ preview.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu