‘Galaxy S6 firmware wordt sneller, krijgt voorgeïnstalleerde Microsoft-apps’

Redactie
13 februari 2015, 10:02
1 min leestijd
‘Galaxy S6 firmware wordt sneller, krijgt voorgeïnstalleerde Microsoft-apps’

De software van de Samsung Galaxy S6 wordt een stuk sneller, omdat het bedrijf werkt aan een geoptimaliseerde versie van TouchWiz die niet wordt voorzien van overbodige functies en bloatware.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans SamMobile, dat als eerste veelal het nieuws over nieuwe Samsung-producten naar buiten brengt. Volgens SamMobile gaat het Zuid-Koreaanse bedrijf apps als S Voice, S Health en S Note niet meer meeleveren met zijn smartphones en tablets. Deze apps kunnen voortaan worden gedownload vanuit de Galaxy  Apps Store.

Ook wordt de Galaxy S6 firmware geoptimaliseerd op basis van de stock Android van Google en Nexus-apparaten. Heel veel onderdelen van Lollipop, waaronder de animaties en iconen, worden aan de software toegevoegd. Mogelijk krijgen andere Samsung-apparaten ook deze firmware via een over-the-air-update.

Microsoft-apps met de Galaxy S6 firmware

Skype

Daarnaast zou Samsung met de Galaxy S6 specifieke Microsoft-apps meeleveren, zoals OneNote, OneDrive, Skype en Office Mobile. Voor laatstgenoemde biedt  het Zuid-Koreaanse bedrijf naar verluidt voor elke klant een betaald abonnement aan. Mogelijk wordt Outlook, de officiële e-mail-app van Microsoft, ook de standaard-e-mail-app op de Galaxy S6.

Verder heeft Samsung volgens bronnen de toetsenbord-app veranderd, waardoor de software lijkt op een combinatie van het toetsenbord van de Galaxy Tab S en iOS. Ook zouden de apps kleurvoller zijn, de telefoon-app groen kleuren en je meer mogelijkheden hebben om je apps te sorteren.

Galaxy S6 release

De Galaxy S6  gaat naar verluidt 749 euro kosten (32GB-versie) en wordt tijdens de Mobile World Congress, die begin maart plaatsvindt, onthuld. De prijs van de Galaxy S Edge, de variant met een scherm over de zijkant, ligt naar verwachting zo`n 100 euro hoger.

Laatste nieuws over de Galaxy S6

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu