De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung Galaxy S6-bug laat flitser constant branden’

Redactie
9 april 2015, 10:46
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6-bug laat flitser constant branden’

De Galaxy S6 van Samsung heeft last van een opmerkelijk probleem. De flitser van de camera aan de achterzijde blijft bij sommige toestellen ingeschakeld, waardoor de accu snel leegloopt.

Lees verder na de advertentie.

Dat melden verschillende bezitters van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge op het technologieforum XDA. Eerder ging het verhaal dat Galaxy S6-bezitters last hadden van krassen op het scherm van hun gloednieuwe smartphone, waarbij de bug met de flitser het tweede probleem is waar kersverse eigenaren mee te maken hebben. Het is daarbij wel fijn dat de Galaxy S6 flitser-bug hoogstwaarschijnlijk met een software-update kan worden opgelost.

Wat kun je doen aan het Galaxy S6 flitser-probleem?

galaxy s6 review

Bij sommige Galaxy S6-toestellen blijft de flitser van de camera ingeschakeld, ook wanneer de camera-app niet meer wordt gebruikt. De flitser is niet enorm fel, maar brandt wel constant op de achtergrond – zelfs als het toestel is uitgeschakeld. Als men de accu verwijdert, schakelt de flitser zichzelf ook uit. Het is echter vrij lastig om de accu zelfstandig te verwijderen, dus dit is niet direct een oplossing.

Door het ingeschakeld laten van de flitser loopt de accu ook een stuk sneller leeg, waar verschillende gedupeerde gebruikers over berichten. Vooralsnog lijken gebruikers niets te kunnen doen aan het probleem, en is het wachten op een update van Samsung. Gelukkig heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf de afgelopen periode laten zien dat het snel firmware-updates kan uitrollen.

Galaxy S6 kopen

Ben je op zoek naar een Galaxy S6 of S6 Edge? Android Planet heeft hieronder de beste aanbiedingen voor de Galaxy S6 met abonnement en Galaxy S6 Edge met abonnement voor je op een rijtje gezet. De smartphone is vanaf 10 april in Nederland te koop.

Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 98,99

Bekijken

Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 345,99

Bekijken

Laatste nieuws over de Galaxy S6

Bron: XDA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu