Dit is (heel waarschijnlijk) de Samsung Galaxy S6 – update

Redactie
26 februari 2015, 8:01
1 min leestijd
Dit is (heel waarschijnlijk) de Samsung Galaxy S6 – update

De Galaxy S6 is op enkele foto’s te zien, waardoor het design van de smartphone al bekend is voor de officiële onthulling. Het toestel wordt aanstaande zondag door Samsung  gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Het is zeer aannemelijk dat de foto’s echt zijn. De  Galaxy S6 foto’s  zijn vermoedelijk gepubliceerd door een Zuid-Koreaanse  medewerker van de telecomprovider AT&T. Deze telecomprovider is ook actief in Zuid-Korea en heeft mogelijk al de beschikking over een prototype van de Galaxy S6.

De smartphone op de foto’s heeft hetzelfde kenmerkende design als andere Samsung-toestellen, maar kent enkele belangrijke veranderingen die duiden op een nieuwe versie van de Galaxy S-smartphone.

Galaxy S6 foto’s verraden design

De foto’s laten als eerste een metalen design zien, waarbij de randen van de smartphone rond lijken te zijn – op eenzelfde manier als Apples iPhone 6. De Galaxy Alpha en Galaxy Note 4 hebben juist rechthoekige randen. Verder valt ook de nieuwe en vrij grote cameralens op.

Op de foto’s is opnieuw te zien dat Samsung kiest voor een ovale homeknop, die volgens de laatste geruchten is voorzien van een verbeterde vingerafdrukscanner. De verwachting is dat de Galaxy S6 wordt voorzien van een 5,1 inch-scherm met QHD-resolutie, Exynos 7 octacore-processor van Samsung en 3GB aan werkgeheugen.

Op zondag 1 maart kondigt Samsung zijn nieuwe vlaggenschip aan, één dag voor het begin van het Mobile World Congress. Op deze beurs is Android Planet aanwezig om verslag te doen van nieuwe smartphones, tablets en wearables.

Update: er zijn ook foto’s uitgelekt die de Galaxy S6 Edge naast de Galaxy S6 tonen. Bekijk ze hieronder:

Laatste nieuws over de Galaxy S6

Bron: XDA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu