‘Galaxy S6 en Galaxy S Edge ondersteunen Gear VR-bril’

Redactie
29 januari 2015, 13:02
2 min leestijd
‘Galaxy S6 en Galaxy S Edge ondersteunen Gear VR-bril’

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zouden beide Samsungs virtual reality-bril Gear VR ondersteunen.  Het is vooralsnog alleen mogelijk om de Galaxy Note 4 met het apparaat te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

De Gear VR is een bijzonder apparaat. De virtual reality-bril is gemaakt in samenwerking met Oculus, die bekend is van de populaire virtual reality-bril Rift. Het accessoire is compatibel  met de Note 4, maar zou ook met de Galaxy S6 en zijn Edge-variant werken.

De Gear VR is gemaakt van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen en heeft in tegenstelling tot de Oculus Rift geen eigen scherm. De gadget maakt gebruik van grote lenzen die het scherm van de geplaatste smartphone omtoveren tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft.

Galaxy S6 Gear VR-ondersteuning

Samsung Gear VR release

De Gear VR werkt draadloos en biedt verschillende virtual reality-ervaringen. Denk bijvoorbeeld een een virtuele bioscoop waar je op een groot scherm een film kunt kijken. Of een vlucht met een wingsuit, waarin je van een berg afspringt en over een vallei vliegt. Deze 360 graden-video kun je met de Gear VR bekijken.

Het blijft onduidelijk hoe de Galaxy S6 Gear VR-ondersteuning wordt toegevoegd. De Note 4 heeft een groot 5,7 inch-scherm, en de Galaxy S6 zou over een kleiner scherm beschikken die niet in de Gear VR past. Of Samsung maakt een nieuwe Gear VR, of de Galaxy S6 krijgt een scherm van 5,3 inch of groter. Vanaf die maat past de smartphone wel in de virtual reality-bril.

Gear VR kopen

De adviesprijs van de Gear VR, die alleen in de kleur Frost White verschijnt, bedraagt bij verschijning 199 euro. Wil je er ook nog een Game Pad bij voor het spelen van spelletjes, dan betaal je 50 euro meer.

Klik hier om de Samsung Gear VR te reserveren.

Laatste nieuws over de Galaxy S6

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu