Galaxy S6 verplettert concurrentie in opslaggeheugentest
Redactie

De Samsung Galaxy S6 maakt gebruik van het UFS (Universal Flash Storage) 2.0-geheugen, dat aanzienlijk sneller moet zijn dan het eMMC-opslaggeheugen van zijn concurrenten. Uit een benchmark lijkt dat inderdaad het geval te zijn.

Galaxy S6 geheugen aanzienlijk sneller

galaxy s6 geheugenUit tests uitgevoerd met AndroBench blijkt dat het Galaxy S6 geheugen sequentiële lees- en schrijfsnelheden heeft die zo’n anderhalf keer hoger liggen dan bij de concurrentie. Lezen gaat met circa 315 MB per seconde, terwijl de S6 met schrijven bijna 140 MB per seconde noteert. Die cijfers gelden ook voor de Galaxy S6 Edge, die van hetzelfde geheugen gebruikmaakt. UFS 2.0 is weliswaar minder energiezuinig, maar kan snelheden tot zo’n 725 MB/s behalen.

Ter vergelijking: een vlaggenschip als de LG G3 komt niet verder dan een sequentiële lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 164 en 22 MB/s. De LG G3 maakt net als de Xperia Z3 gebruik van het tragere eMMC-geheugen en het Sony-toestel blijft steken op  217 MB/s lezen en 44 MB/s schrijven. De meer recente HTC One M9 is niet meegenomen in de benchmark, maar zal waarschijnlijk ook lagere snelheden noteren omdat het toestel niet over UFS 2.0-geheugen beschikt.

Vanaf 10 april kunnen we zelf testen hoe snel het Galaxy S6 geheugen is. Vanaf die dag ligt het toestel – en zijn broertje, de Galaxy S6 Edge – in de winkels. De adviesprijs van de S6 start bij 699 euro voor het 32GB-model, terwijl de Edge vanaf 849 euro verkrijgbaar is.

Samsung Galaxy S6 reserveren

Samsung Galaxy S6 Edge reserveren

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.