De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de Samsung Galaxy S6 er van binnen uit

Redactie
7 april 2015, 17:12
1 min leestijd
Zo ziet de Samsung Galaxy S6 er van binnen uit

De Samsung Galaxy S6 is uit elkaar gehaald in een nieuwe editie van iFixit, de website die mobiele apparaten uit elkaar haalt om de door de fabrikant gebruikte hardware te tonen.

Lees verder na de advertentie.

Uit de foto’s blijkt dat het vrij lastig is om de accu zelf te vervangen. De Galaxy S6 krijgt een score van 3/10, wat betekent dat onderdelen van de smartphone niet gemakkelijk te vervangen zijn. Daarnaast wordt in het  iFixit-artikel  gesproken over de Galaxy S6 Edge, waarvan de binnenkant er grotendeels uitziet als de Galaxy S6.

Foto’s laten  Galaxy S6 hardware zien

De glazen achterkant wordt middels een zogeheten opening pick en speciale zuignap van het toestel verwijderd. Dat gaat vrij lastig, mede omdat Samsung redelijk veel lijm gebruikt om de achterkant vast te maken aan de behuizing. Nadat de achterkant is verwijderd, wordt er eerst nog een laag gedemonteerd die onder andere de  hardware en accu beschermt.

galaxys6-ifixit2
galaxys6-ifixit3
galaxys6-ifixit4

Volgens iFixit is het lastig om de smartphone eigenhandig te repareren en kost het naast veel moeite ook enige kennis. Mocht er een onderdeel kapotgaan, is het verstandig om het toestel bij Samsung te retourneren  dan zelf de schroevendraaier te pakken.

Galaxy S6 Edge kopen

De Galaxy S6 Edge is al voor te bestellen in Nederland, waarna je het toestel op 10 april ontvangt. De smartphone is bij veel tweejarige abonnementen gratis te verkrijgen. Meer aanbiedingen voor een Galaxy S6 Edge met abonnement zijn in onze prijsvergelijker te bekijken.

Laatste nieuws over Samsung

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu