Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo krijg je Googles Material Design op je Galaxy S6

Redactie
18 mei 2015, 10:32
1 min leestijd
Zo krijg je Googles Material Design op je Galaxy S6

De Galaxy S6 draait al wel op Lollipop, maar dan met Samsungs eigen TouchWiz-skin. Mocht je Googles Material Design en interface prefereren, is er nu een thema te downloaden die dit design brengt.

Lees verder na de advertentie.

TouchWiz heeft de afgelopen jaren veel te verduren gehad. Velen hadden kritiek op de software van Samsung, die volgens critici traag, log en onoverzichtelijk was. Met Android 5.0 heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant grote stappen gezet, maar écht mooi is TouchWiz volgens kenners nog niet. Een ontwikkelaar wilde daarom Googles Material Design en interface, die normaliter op de Nexus-toestellen te vinden is, naar het vlaggenschip brengen.

Het  Galaxy S6 Material Design-thema

De interface van de gehele smartphone is aangepast, zoals het lockscreen, homescreen en het snelle-instellingen-paneel. Ook de instellingen, telefoon- en contacten-app en de calculator zijn zelfs aangepast in de stijl van de Nexus-interface. Daarmee oogt de Galaxy S6 overzichtelijker en rustiger dan wanneer het toestel zijn TouchWiz-variant gebruikt.

Het thema past onder andere de iconen, lettertype, kleuren, designelementen van apps en verschillende apps in zijn geheel aan. De software is echter nog wel een zogeheten work in progress, waardoor er hier en daar foutmeldingen en inconsistenties kunnen optreden. Het thema wordt veel actief geüpdatet en verbeterd.

Download het  Galaxy S6 Material Design-thema

Het  Galaxy S6 Material Design-thema is gratis te downloaden en kan worden geïnstalleerd via een programma als FlashFire, dat alleen werkt met Android root.

Galaxy S6 kopen

Een Galaxy S6 met abonnement kopen is al een tijdje mogelijk. Android Planet zet de beste aanbiedingen voor je op een rijtje.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 95,99

Bekijken

Laatste nieuws over de Galaxy S6

Bron: HDBlog.it
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu