Android 7.0-update voor Samsung Galaxy S6 en S6 Edge in ontwikkeling

Thomas Haenen
14 november 2016, 14:40
2 min leestijd
Android 7.0-update voor Samsung Galaxy S6 en S6 Edge in ontwikkeling

De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge kunnen een update naar Android 7.0 Nougat verwachten. Deze Galaxy S6 Nougat-update verschijnt waarschijnlijk echter pas in de loop van volgend jaar.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Nougat-update

Samsung is onlangs begonnen met de ontwikkeling van de update, zo claimt het doorgaans betrouwbare SamMobile. Doorgaans heeft een fabrikant al gauw enkele maanden nodig om een update te ontwikkelen, testen en uit te rollen. Daardoor duurt het vermoedelijk nog tot begin 2017 voordat Galaxy S6- en Galaxy S6 Edge-bezitters met de nieuwe software aan de slag kunnen.

Bezitters van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge kunnen sinds vorige week aan de slag met een voorlopige versie van Android 7.0 Nougat. De fabrikant rolde onlangs een bèta-test uit die een eerste indruk geeft van de nieuwe software. Deze test loopt echter nog tot half december. Daardoor is het onwaarschijnlijk dat de definitieve update nog dit jaar volgt. We hoeven pas volgend jaar de eerste Samsung-smartphones met Android 7.0 te verwachten, zo suggereert SamMobile.

galaxy s7 vs galaxy s6

De Galaxy S6 Nougat-update heeft vooralsnog het versienummer XXS5DPK7. Samsung zelf heeft nog geen details vrijgegeven over de nieuwe software. Vermoedelijk worden gebruikers niet alleen voorzien van de nieuwe features uit Android 7.0, maar ook van enkele verbeteringen die Samsung zelf toevoegt.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0 update

Nieuw in Android 7.0

Android 7.0 Nougat introduceert onder andere een splitscreenmodus. Daarmee kun je twee apps tegelijkertijd geopend hebben. Ook is het accuverbruik op stand-by verder teruggebracht met de verbeterde Doze-modus.

Daarnaast hebben we al verschillende verbeteringen gezien in de voorlopige Galaxy S7-update. Vermoedelijk wordt een groot aantal daarvan ook uitgerold voor de Galaxy S6. Zo is er een blauw licht-filter, dat ‘s nachts het beeld minder fel maakt. Ook kun je de schermresolutie verlagen zodat er minder stroom wordt verbruikt. Ook is het design op veel plekken aangepast, zoals bij de folders, de instellingen en de Telefoon-app.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu