De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy S6 aankondiging verwacht op 2 maart: 5 zaken die je moet weten

Wouter Nijsen
21 januari 2015, 19:06
3 min leestijd
Galaxy S6 aankondiging verwacht op 2 maart: 5 zaken die je moet weten

De Galaxy S6 wordt op 2 maart gepresenteerd, zo heeft een Samsung-vertegenwoordiger naar verluidt bevestigd. We zetten  5 zaken die we over het toestel weten op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. Geen Snapdragon 810, maar Exynos-processor

Er is de laatste weken druk gespeculeerd over de processor van de Galaxy S6. Volgens de laatste berichten zou Samsung niet kiezen voor een Snapdragon 810-chip, maar voor haar eigen Exynos-processor. Eerstgenoemde zou volgens de laatste geruchten zorgen voor overhittingsproblemen, omdat de chip niet goed in het toestel blijkt te werken. Het is nog niet bekend wat voor effect dit zal hebben op de prestaties van de Galaxy S6.  In Nederland is de Galaxy S5 voorzien van een Snapdragon 801-chip.

2. Niet waterdicht door een nieuw design

In tegenstelling tot de S5 zal  de Galaxy S6 naar verwachting niét waterdicht zijn. Dit zou komen door het feit dat het toestel van een geheel nieuw design wordt  voorzien, van zowel metaal als glas. Vooral metaal kan lastig overweg met water en het is lastig – en vooral duur – om te voorkomen dat dit gaat roesten.

Galaxy S6 onthulling

3. Edge en Active-variant

Om dit probleem gedeeltelijk op te lossen, zou Samsung bezig zijn met een Active-versie van de S6. Deze moet voorzien worden van een stevigere behuizing die zowel stof- als waterbestendig is. Daarnaast wordt er gespeculeerd over een Galaxy S6 Edge. Dit toestel zou, net als de Galaxy Note Edge, een scherm hebben dat over de  zijkant loopt. Op dit gebogen scherm – dat in het geval van de S6 Edge over beide kanten loopt – kunnen snelkoppelingen worden geplaatst, alsmede andere toepassingen die je kunt downloaden uit de app-winkel van Samsung.

galaxy s6 onthulling

4. Galaxy S6 onthulling op 2 maart

Eerder vandaag schreef Chosun op haar website dat de Galaxy S6 hoogstwaarschijnlijk op 2 maart, tijdens het Mobile World Congress, wordt onthuld. Dit zou in lijn liggen met eerdere geruchten met betrekking tot  de Galaxy S6 release, die ook een presentatie op het evenement in Barcelona suggereerden.

Samsung lanceert de Galaxy S6 mogelijk in april

Volgens diezelfde bron zou Samsung overigens meerdere prototypes van het toestel hebben ontwikkeld. Het Zuid-Koreaanse bedrijf weet  echter nog niet welke gebruikt gaat worden voordat de productie begint. Over de verschijningsdatum van de S6 is nog niets gelekt, al verwachten we dat het toestel kort na de aankondiging verkrijgbaar wordt. Wij gokken op een Europese release in april en een prijskaartje van circa 700 euro.

5. Overige specs

Tot slot is er de laatste weken het een en ander uitgelekt over de specificaties van de Galaxy S6. Zo zou het toestel voorzien zijn  van een 5,5  inch-scherm, met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Naar verwachting krijgt het toestel de beschikking over 4GB aan werkgeheugen, alsmede een 18 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde.

Over de hoeveelheid aanwezige opslagruimte en de batterijcapaciteit is nog niets bekend. Wel ligt het voor de hand dat de S6 standaard op  Android 5.0 (Lollipop)  met het vernieuwde TouchWiz draait.

Lees meer over de Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu