‘Samsung Galaxy S6 krijgt behuizing van metaal en glas’

Wouter Nijsen
19 januari 2015, 15:15
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 krijgt behuizing van metaal en glas’

Als we de laatste geruchten mogen geloven, voorziet Samsung de Galaxy S6 naar alle waarschijnlijkheid van een design dat van glas én metaal is gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 ontwerp

Galaxy S6 AP Newsflash

Sammobile meldt op basis van het doorgaans goed ingelichte DDaily dat het ontwerp van de Galaxy S6 wel eens van zowel glas als metaal gemaakt kan zijn. Het zou hierbij gaan om een behuizing met een glazen voor- en achterkant, dat omlijst wordt door een metalen frame. Dit zou behoorlijk afwijken van het design van de laatste Galaxy S-telefoons, die voornamelijk uit plastic bestonden.

Door het metalen frame zou de Galaxy S6 wat  weghebben van de Galaxy Alpha, Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge. Met eerstgenoemde sloeg Samsung een nieuwe designfilosofie in met de nadruk op een meer premium en duurzame materialen.

Wat we weten over de Galaxy S6

Hoewel er nog geen informatie over de Galaxy S6 door Samsung is vrijgegeven, is er de afgelopen wel het een en ander over de specificaties uitgelekt. Zo zou het toestel een Exynos octacore-processor krijgen, die naar verwachting wordt bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen. Daarnaast zou het scherm van de Galaxy S6 5,5 inch meten en een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels hebben. Het aankomende toptoestel zou een 18 megapixel-camera aan de achterzijde en een 5 megapixel-camera aan de voorzijde hebben.

Verder is de kans groot dat de smartphone  standaard op Android 5.0 (Lollipop) draait en overweg kan met 4g+, de snellere nieuwe versie van 4G.

Samsung heeft zich nog niet uitgelaten over de release van de Galaxy S6. Volgens verschillende bronnen presenteert het bedrijf de Galaxy S6 op het Mobile World Congress in Barcelona onthullen. Dat evenement vindt dit jaar plaats van 2 tot 5 maart.

Lees meer over de Galaxy S6

Bron: DDaily
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu