Samsung voert prijsverlaging Galaxy S6 en S6 Edge door
Gijs Ettes

Samsung heeft  de prijs van de Galaxy S6 en S6 Edge permanent verlaagd. Eerstgenoemde is 100 euro goedkoper geworden en heeft nu een adviesprijs van 599 euro. De S6 Edge is nog sterker in prijs gedaald en kost nu 699 euro.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 prijsverlaging

Ondanks dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge door velen (waaronder Android Planet) worden gezien als de beste smartphones die Samsung in lange tijd heeft gemaakt, lijken consumenten daar anders over te denken. De vlaggenschepen behalen nog niet de gedroomde verkoopcijfers, wat mede van invloed is geweest op de dalende omzet en winst van Samsung in het tweede kwartaal. De winst op de smartphonemarkt ging het hardst omlaag, met 37,3 procent tot omgerekend 2,16 miljard euro.

Samsungs prestaties op de smartphonemarkt vallen tegen

Redenen hiervoor zijn de tegenvallende verkoop van midrange en budgetsmartphones en de hoge marketingkosten die de introductie van de Galaxy S6 en S6 Edge met zich meebrachten. Ook heeft Samsung de interesse in de 150 euro duurdere S6 Edge verkeerd ingeschat, waardoor het toestel aanvankelijk slecht verkrijgbaar was. De productie van het toestel is inmiddels opgeschroefd en met de recente prijsverlaging moet de verkoop van zowel de S6 Edge als de normale S6 een impuls krijgen.

De beste Galaxy S6 (Edge) aanbiedingen

Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor de Galaxy S6 op een rijtje gezet. In onze prijsvergelijker zijn nog meer aanbiedingen voor de Galaxy S6 met abonnement en Galaxy S6 als los toestel te vinden.

De beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S6 Edge vind je hieronder. Check ook de aanbiedingen voor de Galaxy S6 Edge met abonnement en Galaxy S6 Edge als los toestel in onze prijsvergelijker.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.