De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Samsung bevestigt RAM-probleem Galaxy S6, komt met update

Redactie
4 mei 2015, 8:12
2 min leestijd
Samsung bevestigt RAM-probleem Galaxy S6, komt met update

Samsung heeft het Galaxy S6 RAM-probleem bevestigd en zegt aan een oplossing te werken. Door de fout in het werkgeheugen kunnen apps op een gegeven moment vastlopen en vervolgens crashen.

Lees verder na de advertentie.

Dat zegt Samsung op zijn Britse Facebookpagina. Zowel de Samsung Galaxy S6 als Galaxy S6 Edge  hebben volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf last van het RAM-probleem. Er komt een over-the-air-update beschikbaar die het probleem oplost. “Deze micro-updates zijn in het proces om uitgerold te worden en verbeteren de stabiliteit en prestaties van je toestel. Je kunt checken of je de update hebt via de Update nu-knop”, aldus Samsung.

Galaxy S6 RAM-probleem uitgelegd

Screenshot_2015-03-30-16-52-52

Ondanks dat het probleem voorkomt op de Galaxy S6 en S6 Edge, is Samsung niet de veroorzaker van het probleem; dat is Google. Android 5.0 introduceerde het RAM-probleem, en Google heeft het vervolgens niet opgelost in Android 5.0.1, 5.0.2 en 5.1. Inmiddels heeft Google gemeld dat het RAM-probleem intern is opgelost, maar dat de releasedatum nog onbekend is. Mogelijk rolt Google spoedig deze update uit.

Het RAM-probleem wordt veroorzaakt door een fout in de multitasking van Android. Als opgestarte apps op een gegeven moment niet meer worden gebruikt, zouden deze automatisch uit het RAM-geheugen moeten worden verwijderd. Dit gebeurt echter niet, waardoor alle apps – actief of inactief – in het werkgeheugen opgeslagen blijven. Als de gebruiker zoveel apps opstart dat het RAM-geheugen volraakt, gaan apps vastlopen en crashen om plaats te maken voor de nieuwe apps. De apps die crashen kunnen zowel inactieve (dan merk je het niet) als actieve zijn. Hierdoor rapporteren gebruikers bijvoorbeeld dat hun Chrome-browser plotseling afsluit of Spotify-sessie ophoudt.

Gebruikers die last hebben van het probleem kunnen op de ‘alles sluiten’-knop drukken om RAM-geheugen vrij te maken, of het toestel opnieuw opstarten. Het probleem verdwijnt dan voorlopig.

Galaxy S6 kopen?

Een Galaxy S6 met abonnement kopen is sinds begin april mogelijk. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 89,99

Bekijken

Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 345,99

Bekijken

Laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu