‘Samsung Galaxy S6 verschijnt in maart’

Wouter Nijsen
12 februari 2015, 19:59
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 verschijnt in maart’

De Galaxy S6 wordt naar verluidt in de laatste week van maart officieel gelanceerd. Ook krijgt  het toestel enkele voorgeïnstalleerde Microsoft-apps  en een verbeterde en lichtere versie van TouchWiz.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S6 release in maart

PhoneArena meldt op basis van een anonieme bron  betrokken bij Samsung  dat de Galaxy S6 tussen 22 en 30 maart wordt gelanceerd. Dit blijkt  uit een memo die naar alle medewerkers van het bedrijf zou zijn verstuurd. Hierin is te lezen dat de medewerkers tussen 22 en 30 maart geen vakantiedagen mogen opnemen. Dit zou duiden op de officiële Galaxy S6 release.

samsung galaxy s6

In diezelfde memo wordt ook gesproken over de  periode van  19 tot 27 april. Het is echter niet duidelijk waar Samsung deze week voor wil vrijmaken. Wel wordt gesuggereerd dat de release van de Galaxy S Edge of een nieuwe Galaxy Note-tablet dan op de planning staat.

Meer over de Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

De geruchten rondom de Galaxy S6 worden steeds hardnekkiger. Zo zou het toestel een nieuw, metalen design met licht afgeronde hoeken krijgen.  Hierdoor komt de smartphone meer in lijn te liggen met de toestellen uit de Galaxy A-lijn.

Ook over de specificaties is er de laatste weken het een en ander uitgelekt. Zo krijgt de S6 waarschijnlijk de beschikking over een zuinige  Exynos-processor, die wordt bijgestaan door 3GB of 4GB werkgeheugen. Ook zou het toestel voorzien zijn van een 5,1 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels), 32GB/64GB/128GB aan opslagruimte, 20 en 5 megapixel-camera en Android 5.0 (Lollipop).

Volgens verschillende bronnen wordt de Galaxy S6 tijdens het Samsung Unpacked-evenement op 1 maart gepresenteerd. Dit is precies één dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona. Vorig jaar kondigde Samsung ook al haar vlaggenschip in de Catalaanse hoofdstad aan.

De Samsung Galaxy S6  gaat naar verluidt 749 euro kosten (32GB-versie). De prijs van de Galaxy S6 Edge ligt naar verwachting zo’n 100 euro hoger.

Het laatste nieuws over de Galaxy S6

Bronnen: PhoneArena, Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu