Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Galaxy S6 krijgt 5,5 inch-scherm met QHD-resolutie’

Redactie
5 december 2014, 13:28
1 min leestijd
‘Galaxy S6 krijgt 5,5 inch-scherm met QHD-resolutie’

De Galaxy S6, het aankomende toptoestel van Samsung, krijgt een 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat blijkt uit een benchmarktest.

Lees verder na de advertentie.

In de AnTuTu-benchmarktest is een smartphone met typenummer SM-G925F te vinden, wat duidt op de Europese versie van de Galaxy S6. Hoewel deze benchmarktesten gemakkelijk te foppen zijn, is er al vaker relevante informatie over nog niet aangekondigde toestellen mee ontdekt. Dat komt met name omdat fabrikanten de snelheid van hun smartphone of tablet willen testen, alvorens ze het toestel op de markt brengen.

Galaxy S6 scherm

Het Galaxy S6 scherm zou daarmee dus niet beduidend groter worden dan die van de Galaxy S5, die 5,1 inch meet. Verder zou er een 64-bit Exynos 7420 met een octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte aanwezig zijn. Ook een 20 en 5 megapixel-camera aan de achter- en voorzijde kan uit de benchmarktest worden gehaald. Dat is grotendeels in lijn met de vorige geruchten over het toestel.

De Galaxy S6 zou bij Samsung worden ontwikkeld onder de naam Project Zero. Door de tegenvallende verkoopcijfers van de Galaxy S5 wil de Zuid-Koreaanse fabrikant naar verluidt het design van de smartphone op de schop nemen, waarbij het zich meer gaat richten op gebruik van premium materialen als metaal.

Laatste Galaxy S6-nieuws

Bron: CNMO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu