‘Galaxy S6 krijgt 5,5 inch-scherm met QHD-resolutie’

De Galaxy S6, het aankomende toptoestel van Samsung, krijgt een 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat blijkt uit een benchmarktest.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In de AnTuTu-benchmarktest is een smartphone met typenummer SM-G925F te vinden, wat duidt op de Europese versie van de Galaxy S6. Hoewel deze benchmarktesten gemakkelijk te foppen zijn, is er al vaker relevante informatie over nog niet aangekondigde toestellen mee ontdekt. Dat komt met name omdat fabrikanten de snelheid van hun smartphone of tablet willen testen, alvorens ze het toestel op de markt brengen.

Galaxy S6 scherm

Het Galaxy S6 scherm zou daarmee dus niet beduidend groter worden dan die van de Galaxy S5, die 5,1 inch meet. Verder zou er een 64-bit Exynos 7420 met een octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte aanwezig zijn. Ook een 20 en 5 megapixel-camera aan de achter- en voorzijde kan uit de benchmarktest worden gehaald. Dat is grotendeels in lijn met de vorige geruchten over het toestel.

De Galaxy S6 zou bij Samsung worden ontwikkeld onder de naam Project Zero. Door de tegenvallende verkoopcijfers van de Galaxy S5 wil de Zuid-Koreaanse fabrikant naar verluidt het design van de smartphone op de schop nemen, waarbij het zich meer gaat richten op gebruik van premium materialen als metaal.

Laatste Galaxy S6-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.