‘Verkoop van Galaxy S6 valt tegen door inschattingsfout Samsung’

Redactie
7 juli 2015, 13:08
2 min leestijd
‘Verkoop van Galaxy S6 valt tegen door inschattingsfout Samsung’

Samsung heeft afgelopen kwartaal opnieuw zijn winst zien dalen. Het is al het zevende kwartaal op rij dat het Zuid-Koreaanse bedrijf kampt met winstdaling. Tegenvallende verkopen van de Samsung Galaxy S6 zouden de boosdoener zijn.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die Samsung naar buiten heeft gebracht. Het bedrijf kampt al langer met tegenvallende verkopen binnen de smartphonedivisie, waardoor de winst langzaamaan naar beneden gaat.  Dat betekent  niet dat Samsung geen grote speler meer is – want het is met afstand de grootste Android-fabrikant -, maar het betekent wel dat andere fabrikanten een klein beetje marktaandeel van het Zuid-Koreaanse bedrijf inpikken.

Tegenvallende Galaxy S6 verkoop

De tegenvallende Galaxy S6 verkoop wordt als grootste boosdoener gezien. De smartphone is vanaf april van dit jaar te koop, maar wist nog niet de verkoopcijfers van vorige vlaggenschepen te behalen – ondanks dat het toestel door veel media is geroemd. Samsung meldt dat het niet aan de vraag van consumenten kon voldoen, waardoor de verkoop van de smartphone niet zo omhoog schoot als aanvankelijk werd gedacht. Volgens kenners zou het echter liggen aan een “misstap in marketing”, en dat Samsung geen succesvolle campagne voor de de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge heeft gelanceerd.

samsung galaxy s6

Volgens bronnen van The Wall Street Journal  heeft Samsung een inschattingsfout gemaakt door te weinig Edge-modellen te produceren. Samsung zou aanvankelijk hebben gedacht dat de Galaxy S6 ongeveer vier keer zo hard zou verkopen als de Edge-variant, maar dit bleek niet waar: de Edge-smartpone was juist populair, terwijl de vraag naar de witte Galaxy S6 juist tegenviel. Samsung dacht dat de witte Galaxy S6 de verkooptopper zou worden.

Galaxy S6 kopen

Bij een Galaxy S6 met abonnement  vanaf 31 euro krijg je het toestel gratis. Bij de Galaxy S6 als los toestel beginnen de prijzen bij 571 euro.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 93,99

Bekijken

Galaxy S6 Edge kopen

Bij een Galaxy S6 Edge met abonnement  vanaf 36 euro krijg je het toestel gratis. Bij de Galaxy S6 Edge als los toestel beginnen de prijzen bij 728 euro.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 345,99

Bekijken

Laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu