‘Galaxy S6 wordt niet waterdicht en krijgt geen Snapdragon 810’

Redactie
21 januari 2015, 15:01
2 min leestijd
‘Galaxy S6 wordt niet waterdicht en krijgt geen Snapdragon 810’

De Galaxy S6 wordt niet waterdicht zoals zijn voorganger, en maakt ook geen gebruik van de nieuwe Snapdragon 810-SoC van Qualcomm.

Lees verder na de advertentie.

Het is knap dat er nog steeds geen afbeeldingen van Samsungs nieuwe vlaggenschip zijn gelekt, waarvan wordt vermoed dat het toestel begin maart tijdens de Mobile World Congress wordt aangekondigd. Toch duiken er steeds meer geruchten over het toestel op, waarvan de laatste twee geruchten niet erg positief zijn.

Waarom geen Snapdragon 810?

De Galaxy S6 zou volgens  het betrouwbare Bloomberg de Snapdragon 810-chip omruilen voor zijn eigen Exynos-processor. De Snapdragon 810 kampt volgens geruchten met overhittingsproblemen, waardoor de chip niet goed werkt en ook niet op tijd klaar is voor gebruik in de Galaxy S6. Velen prefereren de Snapdragon-SoC’s echter vanwege de bekendheid van Qualcomm en prestaties van de chip.

In Nederland is de Galaxy S5 voorzien van een Snapdragon 801-chip.

Is de Galaxy S6 waterdicht?  Waarschijnlijk niet

Verder zou de Galaxy S6 ook niet waterdicht zijn zoals zijn voorganger. Het is één van de meest fijne features aan de Galaxy S5, die je zonder problemen in de wc kan laten vallen. In totaal kan de Galaxy S5 maximaal dertig minuten onder water worden gedompeld, maar de Galaxy S6  volgens de geruchten  niet. Dit duidt erop dat Samsung  gebruikmaakt van een nieuw design, dat mogelijk niet zo is geschikt voor water.

galaxys5-waterdicht

Al eerder ging het gerucht dat het ontwerp van de Galaxy S6 uit metaal en glas zou bestaan, twee materialen die niet per se heel geschikt zijn om onder water te houden. Zowel de Galaxy S6 als de Edge-versie zouden niet waterdicht zijn, maar er komt volgens bronnen wel een Active-versie van de Galaxy S6 uit. Deze versie, met een robuuster design,  is naar verluidt wel water- en stofbestendig.

Laatste nieuws over de Galaxy S6

Bronnen: Bloomberg, WebTrek
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu