Samsung Galaxy S7 Android 7.0-update rolt uit in Europa

Bezitters van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kunnen vanaf vandaag aan de slag met Android 7.0 Nougat. Het bedrijf is begonnen de update uit te rollen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy S7 Android 7.0-update

De Samsung Galaxy S7 Android 7.0-update is per direct beschikbaar in Europa, zo blijkt uit meldingen van verschillende gebruikers. Vorige week werd de definitieve update al beschikbaar gemaakt voor bèta-testers, maar vandaag lijkt Samsung een breder publiek blij te maken. Onder andere in het Verenigd Koninkrijk en Italië is de update al beschikbaar. Dat suggereert dat meerdere Europese landen deze week aan de slag mogen. Ook Galaxy S7 Edge-bezitters kunnen de Android 7.0-update snel downloaden.

Wanneer de update precies beschikbaar is in Nederland, valt moeilijk te zeggen. Dat kan namelijk verschillen van toestel tot toestel. Providers voeren vaak zelf nog tests uit voordat ze de software vrijgegeven aan hun klanten. Daardoor kan het dagen of zelfs weken duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is.

Samsung Galaxy S7 Android 7.0-update

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de Galaxy S7-update voor jou beschikbaar is. Eventueel kun je zelf op de beschikbaarheid controleren door bij de instellingen naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en vervolgens ‘Software-update’ te selecteren. De update wordt over-the-air binnengehaald, wat betekent dat je hem via je toestel download en installeert. Omdat het installatiebestand waarschijnlijk meerdere GB’s groot is, is het slim om de update alleen via wifi te downloaden.

Android 7.0 introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je meerdere apps tegelijkertijd in beeld kunt brengen. Daarnaast kun je nu direct reageren op binnenkomende notificaties, zonder een app te hoeven openen. Samsung heeft tot slot veel eigen apps van een nieuw design voorzien en ook veel menu’s hebben een vers likje verf. Er zijn nu grote gelijkenissen met de Grace UX, een interface die Samsung eind vorig jaar introduceerde met de Galaxy Note 7.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.