De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze 5 vernieuwingen brengt de Nougat-update voor de Galaxy S7 (Edge)

Rick van der Veer
24 november 2016, 12:33
3 min leestijd
Deze 5 vernieuwingen brengt de Nougat-update voor de Galaxy S7 (Edge)

Samsung werkt hard aan de update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S7. In een officiële gids legt de firma uit wat er nieuw is in de update.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in de Galaxy S7 Android 7.0 update

Samsung heeft een document vrijgegeven waarin de firma uitlegt wat de Android 7.0-update vernieuwt en bijwerkt aan de Galaxy S7. Veel van deze vernieuwingen zijn nu al terug te vinden in de bètaversie van Android 7.0 voor de Galaxy S7. In sommige gevallen gaat het om zaken die bij Nougat horen, maar veel verbeteringen zijn door Samsung zelf ingevoerd. We laten je een paar van de meest interessante vernieuwingen zien.

1. Opties voor accubesparing

Samsung laat je straks de schermresolutie van je Galaxy S7 aanpassen om langer met je accu te kunnen doen. Door de resolutie te verlagen heeft het toestel minder rekenkracht nodig om het scherm aan te sturen, wat betekent dat je meer stroom overhoudt voor andere dingen.

Ook de verbeterde versie van Doze keert terug in de update. Waar Doze in Android 6.0 alleen werkte wanneer je toestel stil lag, zorgt Doze er in Android 7.0 voor dat apps ook als je telefoon in beweging is minder stroom gebruiken. Apps krijgen bijvoorbeeld niet langer toegang tot het internet wanneer ze willen, maar alleen gedurende korte periodes.

2. Nieuw uiterlijk

De software van de Galaxy Note 7 was voorzien van een nieuw uiterlijk dat ‘Grace UX’ genoemd werd. Deze nieuwe interface zal straks ook op de Galaxy S7 te vinden zijn, en ziet er iets anders uit dan TouchWiz. De nadruk ligt meer op lichtere kleuren, terwijl de interface achter de schermen minder processorkracht zou vereisen.

Vooral in de instellingen-app zijn veel veranderingen doorgevoerd. Zo heeft de lijst met instellingen nu een korte beschrijving onder iedere instelling wat er te vinden is. Ook zijn specifieke instellingen logischer gegroepeerd.

Galaxy S7 Android 7.0-gids

3. Slimmer notificatiescherm

Android 7.0 maakt de manier waarop notificaties werken een stuk efficiënter. Notificaties die bij elkaar horen worden nu gegroepeerd, terwijl je meer reacties rechtstreeks uit het notificatiescherm kunt tikken. Deze functie hoort bij Android 7.0 zelf en Samsung heeft er eigenlijk weinig aan veranderd.

Ook het snelle instellingen-paneel is op de schop genomen. Het overzicht met instellingen lijkt nu meer op dat wat we in standaard Android terugzien. Daarnaast zijn deze nu opgedeeld in twee schermen, met de meestgebruikte instellingen op de eerste pagina. Daarnaast zijn veel instellingen nu vanuit het paneel te bedienen: je kunt bijvoorbeeld direct een lijst met wifi-netwerken opvragen zonder de instellingen-app te hoeven openen.

4. Notificaties op always on-display

Het always on-display van de Galaxy S7 kan straks notificaties van al je apps weergeven. Als er een notificatie op je wacht verschijnt het icoontje van de app onder de klok. Door hier op te dubbeltikken, kun je meteen naar de app toe gaan. Deze functie maakt het always on-display een stuk nuttiger.

Naast notificatieondersteuning Samsung heeft het always on-display meer features gegeven. Je kunt nu een eigen foto instellen die altijd zichtbaar is en zijn er nieuwe stijlen toegevoegd voor de klok.

Galaxy S7 Android 7.0-gids

5. Verbeterd home- en lockscreen

Samsung heeft het homescreen van de Galaxy S7 voorzien van app-shortcuts. Dit is een nieuwe functie van Android 7.0 waarmee je rechtstreeks naar een actie binnen een app kan springen. Dit doe je door het app-icoontje even ingedrukt te houden waarna je een menuutje krijgt met snelkoppelingen. Zo kun je bijvoorbeeld meteen een nieuwe email opstellen of rechtstreeks naar je lijst met contacten springen.

De manier waarop notificaties gegroepeerd zijn in het notificatiescherm is ook overgebracht naar je lockscreen. Bovendien zijn hier ook meer acties te ondernemen zonder dat je de bijbehorende apps hoeft te openen. Je kunt bijvoorbeeld meteen antwoorden op een sms-bericht zonder dat je de Berichten-app hoeft te openen.

Releasedatum Android 7.0-update

Wanneer Samsung de update officieel vrijgeeft, is nog niet helemaal duidelijk. De testperiode van de bètaversie loopt tot halverwege december, dus de definitieve update zou niet lang meer op zich moeten laten wachten. Wil je nu al de nieuwe software uitproberen? Dan kun je de bètaversie van de update op je toestel installeren, ondanks dat het bètaprogramma officieel niet naar Nederland gekomen is.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu