De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung rolt Galaxy S7 Android 7.0-update uit in Nederland – update

Thomas Haenen
1 maart 2017, 8:30
2 min leestijd
Samsung rolt Galaxy S7 Android 7.0-update uit in Nederland – update

Nederlandse bezitters van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kunnen nu aan de slag met Android 7.0 Nougat. De update wordt op dit moment uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat-update

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S7 en S7 Edge, zo hebben verschillende bezoekers van Android Planet ons laten weten. Gebruikers die hun toestel bij Vodafone hebben gekocht lijken als eerste aan de beurt te zijn. Vermoedelijk wordt de update de komende dagen uitgerold voor andere Galaxy S7-varianten.

Update 24 februari: verschillende gebruikers met een toestel van T-Mobile hebben aangegeven dat ze ook vandaag een update hebben ontvangen. Daarmee lijkt de uitrol definitief begonnen te zijn.

Update 1 maart: ook unbranded toestellen en Vodafone-klanten kunnen nu de Android 7.0-update downloaden.

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update klaarstaat voor jouw smartphone. Eventueel kun je ook handmatig checken op de beschikbaarheid door bij de instellingen naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en ‘Software-update’ te kiezen.

Onlangs liet Samsung Benelux al weten dat de Galaxy S7 Android Nougat-update nog dit kwartaal uitgerold zou worden. Het bedrijf verwachtte dat een kleine groep gebruikers nog deze maand met de software aan de slag kon. Samsung lijkt die belofte nu na te komen. De update wordt gelijktijdig beschikbaar gemaakt voor de Galaxy S7 Edge.

Nieuw in Android 7.0

Met Android 7.0 Nougat introduceert Google onder andere een vernieuwd design voor de notificaties. Deze zijn nu voorzien van een Quick Reply-functie. Daarmee kun je reageren op binnenkomende berichten zonder dat je een app hoeft te openen. Ook heeft Samsung veel aanpassingen aan het uiterlijk doorgevoerd, waardoor de interface er een stukje opgeruimder uitziet.

Google gaf eind augustus de definitieve versie van Android 7.0 Nougat vrij, inmiddels bijna een half jaar geleden. De software is vooralsnog slechts op een handjevol toestellen te vinden. Fabrikanten moeten Android aanpassen voor hun smartphones en deze aanpassingen testen. Vervolgens wordt nieuwe software geleidelijk wereldwijd uitgerold omdat veel providers ook nog tests uitvoeren. Daardoor kan het weken of zelfs maanden duren voor een Android-update overal beschikbaar is.

Bedankt voor de tip, EverArt!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu