De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Android 8.0-update voor Samsung Galaxy S7 verschijnt in mei’ – update

Wouter Nijsen
23 april 2018, 11:29
2 min leestijd
‘Android 8.0-update voor Samsung Galaxy S7 verschijnt in mei’ – update

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen mogelijk volgende maand een update naar Android 8.0 (Oreo). De Galaxy Note 8 zou al eerder bijgewerkt worden, terwijl de Galaxy A3 (2017) en A5 (2017) pas eind mei een update kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Update 23 april: Het lijkt erop dat Samsung toch nog wat meer tijd nodig heeft voor de Galaxy S7-update. Volgens SamMobile staat de nieuwe software nu gepland voor halverwege mei. Dat blijkt uit informatie die Samsung Turkije heeft gedeeld. De Android Oreo-update is volgens de Turkse tak vanaf 18 mei beschikbaar voor de Galaxy S7 en de S7 Edge. Waarschijnlijk rolt de update later die maand ook uit in Nederland, al is een precieze datum hier nog onbekend.

Update 18 april: Het lijkt erop dat de Android Oreo-update liet lang niet meer op zich laat wachten. Onder meer Sammobile schrijft dat de Galaxy S7 en S7 Edge zijn gecertificeerd met de nieuwste versie in de Verenigde Staten, wat meestal betekent dat de officiële uitrol spoedig van start gaat.

Een specifieke releasedatum voor de update is er niet; volgens een website die werd beheerd door Samsung Turkije zou Android Oreo al op 13 april arriveren voor de Galaxy S7 en S7 Edge. Hoewel dit niet is gebeurd, lijken gebruikers niet lang meer te hoeven wachten.

Oorspronkelijk bericht:

Galaxy S7 Android Oreo-update

Dat staat op Güncelmiyiz, een website die door Samsung Turkije wordt beheerd en bijgewerkt met update-informatie voor toestellen van de fabrikant. Volgens de website staat de Android Oreo-update voor de Galaxy S7 en S7 Edge gepland voor 13 april. Dat zou betekenen dat gebruikers nog iets meer dan een maand hoeven te wachten. De Galaxy Note 8 zou al eind deze maand Oreo krijgen; op de website staat een updatedatum van 30 maart.

galaxy s8 prijs

Ook goedkopere toestellen, zoals de Galaxy A3 (2017) en A5 (2017), worden bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie. Dit gebeurt mogelijk pas vanaf 25 mei, omdat Samsung nog bezig om de update te testen. Belangrijk om te weten is dat de data aangeven wanneer de Oreo-update in Turkije verschijnt. Het duurt echter vaak niet lang voordat de nieuwste software ook andere landen, zoals Nederland en België, bereikt. Ook kan het zijn dat de update hier juist eerder beschikbaar is.

Over Android 8.0

De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn de eerste Samsung-smartphones die werden bijgewerkt naar Android Oreo. De update brengt meer controle over notificaties, meldingsstipjes (notification dots), Google Play Protect en snellere opstarttijden. Ook nieuw is de picture-in-picture-modus voor apps als Google Maps, YouTube en Netflix. Met de nieuwe autofill-feature wordt het invoeren en bewaren van wachtwoorden in apps makkelijker.

→ Check ook het Android 8.0 update-overzicht om te zien of jouw toestel wordt bijgewerkt

Weten wanneer Android Oreo voor de Galaxy S7 (Edge) beschikbaar is? Houd Android Planet in de gaten via onze nieuwsbrief of download de officiële app.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu