Zo krijg je Bixby (deels) werkend op de Samsung Galaxy S7

Rick van der Veer
3 april 2017, 10:27
2 min leestijd
Zo krijg je Bixby (deels) werkend op de Samsung Galaxy S7

Bixby blijkt ook te werken ook op oudere Samsung-smartphones. Een ontwikkelaar op het forum van XDA Developers ontdekte hoe je de stemassistent ook op de Galaxy S7 werkend krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Zo krijgt je Galaxy S7 Bixby

Door de launcher van de Galaxy S8 op een oudere Samsung-smartphone te installeren en het apk-bestand van Bixby er op te zetten heeft een ontwikkelaar van het XDA-forum de assistent werkend gekregen op een Galaxy S7. Met de apk-bestanden van een testmodel van de Galaxy S8 werken een aantal features van dat toestel zonder enige aanpassing op de Galaxy S7.

Galaxy S7 Bixby

Niet alle features van Bixby werken op de Galaxy S7. Zo kun je alleen de kaarten met informatie van Bixby inzien: spraakcommando’s en de camera-features doen voorlopig nog niets. Daarnaast crasht de app voor veel gebruikers doordat de app officieel nog niet op oudere smartphones hoort te werken.

Om Bixby aan de gang te krijgen op een oudere smartphone moet je een aantal stappen ondernemen. Hou wel in je achterhoofd dat de app nog niet heel nuttig is zonder de slimme features. Je hebt daarnaast een oudere Samsung-smartphone met Android 7.0 nodig.

  1. Installeer de Galaxy S8-launcher op je smartphone. Deze moet je via een Google Drive-link van het XDA forum downloaden. Let wel dat je hiervoor ‘Installatie uit onbekende bronnen’ even aan moet zetten;
  2. Installeer Bixby op je toestel. Je kunt de assistent via APK Mirror downloaden. Ook hier heb je de optie om buiten de Play Store om te installeren nodig;
  3. Open de Galaxy S8-launcher en ga naar de instellingen van die app. Hier vind je de optie om Bixby te activeren;
  4. Herstart je smartphone. Zodra hij weer is opgestart kun je Bixby openen door naar rechts te vegen. De assistent bevindt zich op je linker homescreen, net zoals Google Now.

Meer over de Galaxy S8

De Galaxy S8 is vorige week aangekondigd en zet flink in op een aantal vernieuwingen. Het nieuwe vlaggenschip heeft een scherm met flinterdunne randen, waardoor het toestel relatief compact is gebleven maar toch een groter scherm heeft. Daarnaast zijn de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus de eerste smartphones die Bixby aan boord hebben, een assistent die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. Deze assistent gaat op termijn in meer Samsung-apparaten terugkomen, zoals koelkasten en wasmachines. Lees meer in onze Galaxy S8 preview.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu