De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S7 Android 7.1-update vanaf 17 januari beschikbaar’ – update

Thomas Haenen
11 januari 2017, 10:29
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7 Android 7.1-update vanaf 17 januari beschikbaar’ – update

Android Nougat is mogelijk over minder dan een week al te downloaden voor Samsungs vlaggenschepen. De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge Android Nougat-update zou vanaf 17 januari beschikbaar zijn.

Lees verder na de advertentie.

Update 12 januari: Samsung is eerder dan verwacht begonnen met de uitrol van de update. Verschillende bezitters van de smartphone kunnen nu al aan de slag met de Samsung Galaxy S7 Android 7.0-update.

Galaxy S7 Edge Android Nougat-update

Samsung kondigde eerder al aan dat de Galaxy S7 Android Nougat-update vanaf januari 2017 zou uitrollen, maar gaf toen geen precieze datum vrij. Die datum is nu wel vastgesteld: 17 januari, als we The Android Soul mogen geloven. Samsung Turkije zegt in een supportbericht dat de update vanaf die datum uitgerold wordt. Hoewel er twijfels zijn over de authenticiteit van het bericht, strookt deze datum wel met verschillende eerdere geruchten.

Galaxy S7 Edge Android Nougat-update

Android-updates worden meestal geleidelijk wereldwijd uitgerold. Daardoor kan het weken of zelfs maanden duren voor nieuwe software beschikbaar is in elk land. Het lijkt er in ieder geval op dat we in Europa niet al te lang hoeven te wachten, want het supportbericht spreekt specifiek over een update voor de SM-G935F. Dat is de Galaxy S7 Edge-variant die in verschillende Europese landen wordt verkocht, waaronder Nederland.

Hoewel enkel de Galaxy S7 Edge wordt genoemd, lijkt het zeer waarschijnlijk dat de Galaxy S7-update op dezelfde datum beschikbaar is.

In het bericht wordt gesproken over Android 7.0, terwijl Samsung eerder liet weten dat het beide smartphones direct naar Android 7.1 zou bijwerken. Omdat de verschillen tussen de twee versies minimaal zijn lijkt het erop dat het slechts om een verspreking van Samsung gaat.

Android Nougat introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijkertijd in beeld kunt brengen. Ook zijn de notificaties vernieuwt en compacter gegroepeerd. Tot slot heeft Samsung veel kleine aanpassingen doorgevoerd in het uiterlijk van eigen apps en icoontjes. De Galaxy S7 krijgt straks dezelfde Grace UX die Samsung eind vorig jaar op de Galaxy Note 7 introduceerde.

Lees ook: Wanneer krijgt mijn smartphone de Android 7.0-update?

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu