De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Samsung Galaxy S7 Edge heeft de allerbeste smartphonecamera’

Erwin Vogelaar
18 maart 2016, 19:53
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7 Edge heeft de allerbeste smartphonecamera’

Het nieuwste toestel van Samsung, de Galaxy S7 Edge, heeft de allerbeste smartphonecamera op de markt volgens een test van website DxOMark.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Edge camera

De Galaxy-smartphonelijn van Samsung valt om veel redenen op. Het design, de hardware en de mogelijkheden voor virtual reality zijn daar maar enkelen van. De toestellen vallen namelijk ook al een tijdje op door de uitstekende camera’s die er gebruikt worden. Website DxOMark test elke camera op de markt uitvoerig en is tot de conclusie gekomen dat de camera uit de Samsung Galaxy S7 Edge op dit moment de beste smartphonecamera op de markt is.

samsung galaxy s7 edge camera

De camera wordt door DxOMark onder andere geprezen om de snelle en nauwkeurige autofocus, de details in foto’s die gemaakt zijn onder matige lichtomstandigheden en de goede flits. Toch heeft de website ook nog kritiek. Zo worden de foto’s onder het licht van een gloeilamp wat gelig, verliezen de helderste kleuren in een dynamische foto details en zijn er bij het maken van video’s artifacts te zien bij slecht licht. Er is dus nog ruimte voor verbetering.

Het is niet de eerste keer dat de eer bij Samsung ligt, want de Galaxy S7 Edge verslaat met zijn camera niets minder dan voorganger Galaxy S6 Edge Plus. De camera is dat toestel haalde op zijn beurt de Galaxy S6 Edge in. Het lijkt er dus op dat Samsung weet waar het mee bezig is als het gaat om het maken van foto’s en video’s met een smartphone.

Samsung Galaxy S7

Ook in onze review van de Samsung Galaxy S7 viel de camera ons ook op: “Hij reageert snel, weet veel detail vast te leggen (ook bij weinig licht) en schiet scherpe video`s. Het verschil met de Galaxy S6 zit `m vooral in de snellere focus en de hogere lichtgevoeligheid, maar ook Samsungs vlaggenschip van 2015 presteert op dit gebied bovengemiddeld goed.” Naast de geschreven review hebben we ook een videoreview van de Samsung Galaxy S7 met de vijf belangrijkste features.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: DxOMark
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu