‘Productie Samsung Galaxy S7 Edge Plus geannuleerd’

Redactie
28 januari 2016, 10:20
2 min leestijd
‘Productie Samsung Galaxy S7 Edge Plus geannuleerd’

Samsung heeft mogelijk de Galaxy S7 Edge Plus geannuleerd. Eerder gingen er nog geruchten dat het bedrijf het nieuwe vlaggenschip  in drie formaten zou uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Edge Plus geannuleerd

Dat zegt althans de meestal goed ingelichte Twitteraar Evan Blass (@evleaks). Het was echter ook dezelfde Blass  die afgelopen  december nog liet weten vier versies van het toestel te verwachten: de normale versie, een Edge-variant en twee  Plus-modellen. Dit nummer werd niet al te lange tijd daarna bijgesteld naar drie en nu de Galaxy S7 Edge Plus afvalt, zouden er nog maar twee varianten van de Galaxy S7 verschijnen: de normale en  de Galaxy S7 Edge.

galaxy s7 edge plus geannuleerd

Samsung heeft de twee toestellen echter wel verschillende schermgroottes gegeven. De Galaxy S7 krijgt  naar verwachting een 5,1 inch-scherm en de Galaxy S7 Edge wordt uitgerust met een 5,5 inch-display. Samsung is dus niet van het idee van een groter scherm voor een  Edge-variant afgestapt, alleen heeft het de benaming iets aangepast. De vorige vlaggenschepen, de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, waren namelijk beide voorzien van dezelfde schermgrootte (5,1 inch), terwijl het hier de S6 Edge Plus was die met  een groter scherm (5,5 inch) was uitgerust.

Galaxy S7 releasedatum

Waarom Samsung de productie van de  Galaxy S7 Edge Plus heeft geannuleerd blijft vooralsnog onduidelijk. Het bedrijf heeft nog geen verkoopcijfers van de S6-serie bekendgemaakt, dus of het daaraan ligt of dat de annulering een andere oorzaak heeft, is onbekend. Overigens werd de Galaxy S6 Edge Plus ook later geïntroduceerd dan de S6 Edge. Wellicht dat we het toestel dan ook later alsnog tegemoet kunnen zien.

Naar verwachting wordt de Galaxy S7 tijdens het Mobile World Congress 2016 (eind februari) officieel gelanceerd. De start van de verkoop zou in maart zijn. Behalve de schermgroottes, zijn ook al de accucapaciteit van respectievelijk 3000 en 3600 mAh, de Exynos 8890-chipset en andere features gelekt.

Tip: houd Android Planet in de gaten voor de laatste informatie over Galaxy S7 kopen en Galaxy S7 Edge kopen. Zodra de toestellen verkrijgbaar zijn in de Benelux, lees je het hier! Ook zetten we de beste prijzen en aanbiedingen voor je op een rijtje.

Lees het laatste nieuws over de Galaxy S7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu