Dit is de Olympische Spelen-editie van de Galaxy S7 Edge

Wouter Nijsen
8 juli 2016, 8:39
2 min leestijd
Dit is de Olympische Spelen-editie van de Galaxy S7 Edge

Samsung heeft een speciale editie van de Galaxy S7 Edge  aangekondigd  voor de Olympische Spelen, die dit jaar in Rio de Janeiro plaatsvindt. Het toestel heeft een opvallend uiterlijk.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Edge Olympische Spelen-editie

Samsung deed de Olympische Spelen-editie van de Galaxy S7 Edge gisteravond uit de doeken en maakt bekend dat dat deze zeer beperkt verkrijgbaar wordt. Elke deelnemer van de Olympische Spelen krijgt de telefoon, waarna er vanaf 18 juni slechts 2016 exemplaren van in de verkoop zullen gaan. De variant wordt in maar een aantal landen uitgebracht, waaronder Duitsland. Het is niet bekend of de editie ook naar Nederland komt.

galaxy s7 edge olympische spelen

De smartphone zelf heeft een iets aangepast design, waar de vijf officiële kleuren van de Olympische Spelen in zijn verwerkt. De cameralens heeft een blauw randje, de volumeknoppen aan de zijkant zijn groen, de powerknop heeft een rode kleur en de homeknop wordt omringd door een geel lijntje. Op de Galaxy S7 Edge staat standaard de Rio 2016-app geïnstalleerd, waarbij de software van Samsung ook is aangepast.

Meer over de Galaxy S7 Edge

Aan de specificaties van de Galaxy S7 Edge verandert overigens  niets. Dat betekent dat het toestel is voorzien van een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het scherm loopt aan de randen iets af, waarbij er speciale functies zijn die van de gebogen schermranden gebruikmaken.

Onder de motorkap vinden we een Exynos 8890-chip, 4GB RAM, 32/64GB aan uitbreidbare opslagruimte en een flinke 3600 mAh-accu. Foto`s maakt de S7 Edge met de 12 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant. Wil je meer weten over de smartphone, check dan onze uitgebreide Samsung Galaxy S7 Edge review.

Hoewel de Olympische Spelen-editie waarschijnlijk  niet naar de Benelux komt, is de reguliere versie al een tijdje verkrijgbaar. Zoals je in het overzicht hieronder kunt zien,  krijg je de smartphone gratis bij een Galaxy S7 Edge met abonnement van 38 euro.

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 325,-

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu