Samsung erkent Galaxy S7 Edge-schermproblemen met roze lijn

Thomas Haenen
24 januari 2017, 15:14
2 min leestijd
Samsung erkent Galaxy S7 Edge-schermproblemen met roze lijn

Verschillende gebruikers van de Samsung Galaxy S7 Edge zien plotseling een roze lijn op de zijkant van hun scherm. Samsung heeft nu aangegeven de getroffen toestellen met het schermprobleem gratis te repareren.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Edge schermprobleem

Gebruikers geven aan dat ze plotseling een verticale rechte lijn zien over de volle lengte van het scherm. De lijn is paars of roze en lijkt bij alle gebruikers op dezelfde plek te zitten, op de rechterkant van het scherm. Steeds meer gebruikers melden last te hebben van het probleem, zo blijkt uit onderzoek van Myce. Zo is op Samsungs site een forumtopic te vinden met honderden soortgelijke klachten.

Volgens Samsung komt het probleem doorgaans voor bij toestellen die één of meerdere keren gevallen zijn. Zo’n val kan ervoor zorgen dat de onderdelen die het scherm aansturen, beschadigd raken. Omdat zo’n beschadiging soms niet direct zichtbaar is, kan het even duren voor de paarse balk opduikt, wat verklaart waarom gebruikers het probleem soms op een ogenschijnlijk willekeurig moment ervaren. De valschade kan ook voor dode pixels of andere beeldstoringen zorgen.

Galaxy S7 Edge schermprobleem

Samsung claimt dat het onmogelijk is dat het probleem ontstaat bij een toestel dat niet gevallen is. Toch is de fabrikant bereid getroffen Galaxy S7 Edge-exemplaren gratis te repareren. Zolang het toestel nog onder de garantie valt, en als er geen zichtbare schade is, worden gebruikers kosteloos van een opgefrist toestel voorzien. Als het scherm wel gebroken is, zul je moeten betalen voor de kosten van schermreparatie. Nederlandse gebruikers die getroffen zijn kunnen contact opnemen met Samsung Nederland, zo liet een woordvoerder van het bedrijf vandaag weten.

Voor zover bekend worden alleen Galaxy S7 Edge-gebruikers getroffen door het probleem. Bij de gewone Galaxy S7, die geen gebogen scherm heeft, zijn nog geen roze balken gespot. Samsung raadt gebruikers wel aan om altijd een hoesje te gebruiken in combinatie met toestel, om over enige bescherming te beschikken.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Myce
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu