Galaxy S7 en LG G5 schrappen belangrijke Android 6.0-functie

Gijs Ettes
25 februari 2016, 9:13
1 min leestijd
Galaxy S7 en LG G5 schrappen belangrijke Android 6.0-functie

De Samsung Galaxy S7 en LG G5 hebben allebei uitbreidbare opslag, maar bieden niet de mogelijkheid om apps te installeren op een micro-sd-kaart. De toestellen ondersteunen namelijk niet het adoptable storage van Android 6.0.

Lees verder na de advertentie.

Android 6.0-functie geschrapt

adoptable storage android 6.0-functie

Adoptable storage werd geïntroduceerd in Android 6.0 Marshmallow en zorgt ervoor dat je een externe geheugenkaart zo kunt  formatteren dat deze onderdeel uitmaakt van het interne geheugen. De extra opslag kun je vervolgens niet alleen gebruiken om media te bewaren, maar ook voor de opslag van apps en app-data.

Android Central testte de feature op de LG G5 en kwam erachter dat de smartphone adoptable storage niet ondersteunt. Ook zijn grote concurrent, de Galaxy S7, heeft geen ondersteuning voor de handige functie. Samsung laat weten dat hiervoor is gekozen  omdat de meeste gebruikers micro-sd-kaarten gebruiken om bestanden over te zetten van hun telefoon naar een ander apparaat als een laptop of tablet.

“Met adoptable storage wordt de geheugenkaart bij het eerste gebruik geformatteerd, wat voor veel gebruikers onverwacht zal zijn. We willen voorkomen dat zij hun data kwijtraken. Bovendien kan de geheugenkaart niet meer door andere apparaten worden gelezen of beschreven zodra  Marshmallow ervan  gebruikmaakt“, aldus een woordvoerder van Samsung.

Adoptable storage zou volgens het bedrijf voornamelijk gericht zijn op opkomende markten waar toestellen met slechts  4 of 8GB opslag gebruikelijk zijn. De  Galaxy S7 en LG G5  beschikken allebei over 32GB opslag.

Zo werkt het adoptable storage in Android 6.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu