9 vr-apps om de Galaxy S7 en Gear optimaal te benutten (ADV)

Redactie
9 maart 2016, 8:00
4 min leestijd
9 vr-apps om de Galaxy S7 en Gear optimaal te benutten (ADV)

Reserveer je nu een  Samsung Galaxy S7 bij T-Mobile, dan krijg je er tijdelijk een  gloednieuwe Gear VR bij cadeau.  Met deze 9  apps benut je alle mogelijkheden van Samsungs vr-bril.

De beste Samsung Gear VR apps en games

De Galaxy S7 is van een prachtig 2K-display voorzien en die hoge resolutie biedt ook voordelen als je het toestel gebruikt in combinatie met de Gear VR. Door de S7 in de bril te klikken, kun je op een laagdrempelige manier genieten van  de mogelijkheden van virtual reality. Er zijn momenteel al behoorlijk wat toffe apps en games beschikbaar voor Samsungs vr-bril.  Hieronder een selectie van Gear VR apps die je niet mag missen!

1. Netflix (gratis)

netflix gear vr appsJe favoriete films en series kun je ook in virtual reality bekijken. Is je televisie bezet of heb je geen zin om te Netflixen op het kleine beeld van je telefoon, schuif `m dan in de Gear VR en waan je in een virtuele thuisbioscoop. Vanaf een comfortabele bank kun je vervolgens op groot scherm het complete aanbod van Netflix checken, mits je natuurlijk een account bij de streamingdienst hebt.

2. Land`s End (7,99 euro)

lands endIn deze prachtige game van de makers van Monument Valley ga je op avontuur in vijf afwisselende werelden. De besturing verloopt volledig door te kijken, waarbij je naar een aangegeven punt staart om je voort te bewegen. Ook de puzzels die je tegenkomt tijdens je queeste zijn op te lossen met behulp van je blik. Hierdoor kun je helemaal opgaan in de prachtige spelwereld.

3. Smash Hit (gratis)

smashhitandroid2Smash Hit was al een succes op smartphones en in virtual reality is deze on-rails-schietgame misschien nog wel beter. In het spel is het de bedoeling om met balletjes van staal glas en obstakels te breken, om zo verder te komen en een hogere score te noteren. De snelheid wordt steeds opgevoerd, waardoor je sneller moet rondkijken en reageren om te voorkomen dat je game over gaat.

4. Streetview VR (gratis)

streetview vrStreetview VR is – je raadt het al – een manier om diverse plekken en steden van over de hele wereld in virtual reality te ontdekken. De app maakt gebruik van Google Streetview en laat je uiteenlopende locaties bezoeken, waar je met de touchpad jezelf verplaatst en kunt rondkijken om de plek te ontdekken. Je kunt spraakherkenning of een virtueel toetsenbord gebruiken om te zoeken. Ook tof is de integratie van Wikipedia voor aanvullende informatie over locaties.

5. Herobound (gratis)

gear-vr-review-19Hou je van avonturengames in de sfeer van de klassieker Legend of Zelda, dan moet je Herobound zeker eens proberen. Het spel combineert actie en laagdrempelige puzzels met ontdekkingselementen, waarbij je als speler niet al te veel aan het handje wordt gehouden. Bovendien is Herobound gratis te downloaden en voorzien van een fijne cartoony stijl.

6. Dreadhalls (4,99 euro)

gear vr appsVirtual reality games zijn bij uitstek geschikt om je de stuipen op het lijf te jagen, en daar slaagt Dreadhalls prima in. De game dropt je in een donkere kerker en geeft je alleen een kaart om je weg te vinden. Al gauw kom je erachter dat je niet alleen bent en dat om elke hoek gevaar dreigt. Om de game te spelen heb je de apart verkrijgbare bluetoothcontroller nodig.

7. Temple Run VR (gratis)

temple run vrHet bekende eindeloze renspelletje is er ook voor de Gear VR en verslavend als altijd. Temple Run VR speel je in de eerste persoon, waardoor de actie nog intenser is. Je gebruikt de touchpad om je koers te veranderen en te springen, om zo obstakels te ontwijken. Gaat dat mis, dan eindig je in de klauwen van de monsters die je achtervolgen en kun je opnieuw beginnen.

8. VR Karts: Sprint (3,34 euro)

vr kartsDeze kleurrijke kartgame kun je zowel alleen als met vrienden online spelen. VR Karts: Sprint is geïnspireerd op Mario Kart, met diverse wapens, power-ups en de nodige scherpe bochten om doorheen te driften. De game speel je volledig vanuit de ogen van de coureur, waardoor het gevoel van snelheid groot is. De gameplay en graphics zijn niet baanbrekend, maar voor racefans is VR Karts een kijkje waard.

9. Samsung Internet (gratis)

samsung-internet-vr-1449675359-EPuD-column-width-inlineDe ingebouwde internetbrowser die je op smartphones en tablets van Samsung vindt, is er ook voor de Gear VR. Handig als je tussen het gamen en bekijken van video`s door iets wilt opzoeken op het web. Je kunt de adressen van sites met je stem dicteren, de touchpad van de vr-bril gebruiken om te scrollen en op een haast Minority Report-achtige wijze tussen tabbladen  wisselen.

Bestel nu de Galaxy S7 bij T-Mobile!

Voor de beste Galaxy S7 & S7 edge deals kan je nu al bij T-Mobile terecht.

samsung galaxy s7
T-Mobile-tip

✔ Onbeperkt bellen
✔ Onbeperkt SMS
✔ 5 GB data met supersnel 4G
✔ Data en Min geldig binnen de EU
✔ Nu 24 maanden €10,- korting op je bundel
✔ Met T-Mobile Samen €5,- extra korting p/mnd
Meer informatie Bestellen

Wil je tijdens je pauze van een andere wereld genieten?

T-Mobile maakt het mogelijk, want ook bij de zakelijke abonnement voor ondernemers en zzp`ers krijg je de Gear VR cadeau bij de Galaxy S7 als je voor 10 maart bestelt. Bekijk het aanbod hier.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu