De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung vernieuwt interface Galaxy S7 met Android 7.0-update’

Thomas Haenen
23 september 2016, 13:29
2 min leestijd
‘Samsung vernieuwt interface Galaxy S7 met Android 7.0-update’

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen later dit jaar een Android 7.0-update die de interface van beide smartphones bijwerkt. Mogelijk zal de software meer lijken op de Galaxy Note 7.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Grace UX

De Galaxy Note 7 wordt geleverd met een aangepaste versie van Android, door Samsung ‘Grace UX’. Diezelfde interface zal straks waarschijnlijk ook op de Galaxy S7 en S7 Edge te vinden zijn, zo beweert een gebruiker van het Chinese Weibo. Ten opzichte van de huidige interface biedt Grace UX onder andere een nieuwe look voor de instellingen. Waar de Galaxy S7-software veel donkere achtergronden biedt, is Grace UX bovendien een stuk lichter.

Met Grace UX worden er echter niet alleen visuele veranderingen doorgevoerd, het heeft mogelijk ook een effect op de prestaties van de smartphone. De nieuwe interface zou minder processorkracht vereisen, waardoor deze soepeler loopt en waardoor er meer kracht overblijft voor andere applicaties. Ook het always on-display wordt mogelijk bijgewerkt, waardoor er nieuwe informatie getoond kan worden op het stand-by scherm.

Eerder deze week lekte al uit dat Samsung de Android 7.0-update druk aan het testen is. Dat suggereert dat de nieuwe software mogelijk nog voor het einde van het jaar uitgerold kan worden. De Koreaanse fabrikant heeft officieel nog niet bekend gemaakt wanneer de Galaxy S7 en S7 Edge update voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Nieuw in Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijk in beeld krijgt. Ook zijn er talloze verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd. Die zorgen er onder andere voor dat het accuverbruik op standby teruggedrongen wordt. In stock-Android wordt het uiterlijk van de notificaties aangepast met Nougat. De kans is echter groot dat Samsung met Grace UX net wat anders doet dan Google.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu