De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung: ‘Sterke kwartaalcijfers dankzij Galaxy S7’

Thomas Haenen
28 juli 2016, 11:00
2 min leestijd
Samsung: ‘Sterke kwartaalcijfers dankzij Galaxy S7’

De Galaxy S7 kwartaalcijfers hebben bijgedragen aan een zeer sterk kwartaal voor Samsung. Het Koreaanse bedrijf boekte zijn hoogste omzet in ruim twee jaar dankzij het nieuwe vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 kwartaalcijfers

Samsung behaalde over een afgelopen kwartaal een winst van 6,52 miljard euro op een totale omzet van 40,79 miljard euro. De omzet lag 5% hoger dan dezelfde periode vorig jaar, terwijl de winst zelfs steeg met 18 procent. Het was daarmee Samsungs beste kwartaal in ruim twee jaar tijd.

galaxy s7 edge

De fabrikant zegt dat het succes voor een groot deel te danken is aan de mobiele divisie, en dan voornamelijk het nieuwe vlaggenschip. Meer dan de helft van alle omzet van het afgelopen kwartaal werd geboekt door de mobiele divisie: 21,3 miljard euro. De winst van deze tak lag op 3,7 miljard euro, terwijl deze vorig jaar nog op 2,2 miljard lag.

Samsung geeft niet aan hoeveel exemplaren er precies van de Galaxy S7 verkocht zijn, maar bronnen beweren dat er wereldwijd inmiddels meer dan tachtig miljoen exemplaren van het toestel in omloop zijn. De fabrikant zegt wel dat de Galaxy S7 Edge het iets beter doet dan het standaardmodel. Ook goedkopere productreeksen zoals de Galaxy J- en Galaxy A-serie zouden goed lopen.

Samsung tegen Apple

De cijfers zijn extra opmerkelijk omdat veel concurrenten van Samsung last zeggen te hebben van een krimpende markt. Consumenten zouden minder vaak nieuwe toestellen kopen waardoor bij de meeste bedrijven de omzet terugloopt. Zelfs Apple, Samsungs grootste concurrent, gaf gisteren aan minder omzet te hebben geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Terwijl de verkopen van de iPhone teruglopen, blijft de Galaxy S7 het goed doen.

Toch verwacht Samsung dat de concurrentie komend kwartaal zwaarder wordt, door de introductie van concurrerende toestellen. Daarmee verwijst Samsung naar Apple, dat in september naar verwachting de iPhone 7 zal presenteren. Het Koreaanse bedrijf heeft tegelijkertijd wel hoge verwachtingen van de Galaxy Note 7, die op 2 augustus gepresenteerd wordt. Ook de Galaxy S7 zal volgens de fabrikant goed blijven verkopen in het najaar.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu