‘Samsung Galaxy S7 heeft oudere versie snellaadtechniek’ – update

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge beschikken over grotere accu’s dan hun voorgangers, maar dankzij Quick Charge hoeven ze niet veel langer aan de oplader te hangen.  Sammobile  claimt nu dat de vlaggenschepen zijn voorzien van een oudere versie van de  snellaadtechniek.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Oudere versie snellaadtechniek in Galaxy S7’

In tegenstelling tot eerdere berichten zouden de S7 en S7 Edge geen Quick Charge 3.0, maar 2.0 ondersteunen. Deze snellaadtechnologie zat  ook al in de Samsung Galaxy S6 en is weliswaar snel, maar niet zo krachtig als Quick Charge 3.0. De reden heeft te maken met de Exynos 8890-chip van Samsung, die niet overweg kan met de techniek. In sommige markten buiten Europa wordt de Galaxy S7 met een Snapdragon 820-chip uitgerust, die de nieuwste Quick Charge-variant wel ondersteunt.

Update:  Samsung laat weten dat de Galaxy S7 (Edge) in Europa gebruikmaakt van de eigen Adaptive Fast Charging-technologie. Die is qua snelheid vergelijkbaar met Quick Charge 3.0.

De Quick Charge-technologie werd ontwikkeld door Qualcomm en is in veel toestellen met chips van deze fabrikant te vinden. Met Quick Charge 1.0 werd een snelheidswinst van 40 procent gehaald en met Quick Charge 2.0 75 procent. De nieuwe versie is weer 38 procent sneller dan Quick Charge 2.0, wat is te danken aan INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage). Dit algoritme helpt apparaten preciezer te bepalen hoeveel voltage ze moeten vragen om zo snel en efficiënt mogelijk te worden opgeladen. Conventionele opladers werken nog op een vaste spanning.

Meer over de snellaadtechniek lees je in onze lofzang voor snellaadfunctie Quick Charge en in onze Samsung Galaxy S7 (Edge) preview maak je kennis met de nieuwe vlaggenschepen van de fabrikant. Beide toestellen zijn nu te pre-orderen; hieronder vind je de beste Galaxy S7 aanbiedingen op een rijtje.

Samsung Galaxy S7
9,0
Welke Samsung Galaxy S7 wil je?
Selecteer:
Sim only nodig?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.